Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Nova temporada d'activitats de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

  • Els tallers escolars preveuen millorar els més de 18.000 participants del curs anterior, amb noves propostes científiques, matemàtiques, mediambientals i socials.
  • L’Espai Natura ofereix nous circuits escolars centrats en la sostenibilitat: les energies renovables i les deixalles.
  • L’Espai Cultura aposta també per mantenir els tallers familiars Mini Innova i el cicle de cinema d’animació com a propostes consolidades.
  • Les exposicions permanents es veuran acompanyades de noves exposicions temporals i altres propostes culturals.

 

Després d’un curs 2021-2022 de recuperació, en el que es va poder retornar a l’aforament complet i abandonar l’ús de mascaretes entre altres mesures, la Fundació 1859 Caixa Sabadell afronta el començament del curs 2022-2023 amb energies renovades i una aposta de programació actualitzada. Els tallers escolars, familiars i les activitats culturals son els puntals d’enguany, acompanyats de la resta de serveis que ofereixen l’Espai Cultura i l’Espai Natura.

 

ACTIVITATS PEDAGÒGIQUES

En el pla escolar, els tallers es consoliden com una de les principals opcions de les escoles sabadellenques i, cada cop més, d’arreu del territori. Començant per l’Espai Cultura, el programa de tallers compta amb més de quaranta propostes, entre les que destaquen les novetats d’enguany: el taller ‘FINNELIS: l'economia a casa’, creat per l’equip de Kidnelis i l’Institut d’Estudis Financers, un taller matemàtic dedicat a Pitàgores, una nova proposta audiovisual basada en la cineasta Alice Guy que incorpora la realització d’un curtmetratge, o un taller dedicat a les dones científiques més destacades de la història.

L’oferta d’activitats escolars a l’Espai Natura consta de 15 activitats agrupades temàticament al voltant del coneixement del món rural tradicional, del medi natural, la granja i les noves activitats de sostenibilitat: les energies renovables i les deixalles.

Tots aquests tallers estan avalats pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i compten amb el segell de Qualitat del Consell d’Innovació Pedagògica, impulsat per l’IMEB i la UOC, estan inclosos al programa Ciutat i Escola de Sabadell i compten amb el suport de BBVA i de les fundacions Quadpack i Barnola-Vallribera, Sant Josep.

 

ACTIVITATS FAMILIARS

En l’àmbit familiar, l’Espai Cultura aposta tant pels tallers familiars Mini Innova, centrats en l’àmbit tecnològic, com el cicle de cinema d’animació en català, els quals tornaran a partir d’aquest octubre. Els tallers inclouen diferents propostes relacionades amb la robòtica, la construcció i la programació. Per la seva banda, el cinema d’animació combina novetats actuals i clàssics de l’animació com ‘Mirai, la meva germana petita’, una oferta que fuig del cinema més comercial i que en aquest cicle abraça produccions centrades en la inclusivitat, el respecte i la diversitat.

A l’Espai Natura el públic familiar pot gaudir cada diumenge del contacte amb els animals de la granja tradicional. En aquest segon semestre de 2022 també podran participar dels tallers de les festes tradicionals amb el taller “Fem panellets” a l’octubre i el taller “Busquem el Tió de Nadal” al desembre. I, naturalment, de la 8ª Festa BBVA de la Tardor que enguany celebrarem el diumenge 23 d’octubre.

Un any més l’Espai Natura s’afegeix a la celebració de la Festa Benvinguts a Pagès amb dues activitats: el taller ‘Aprenem a fer un hort urbà’ dissabte 1 i la visita ‘Coneguem els animals de la granja’ el diumenge 2 d’octubre.

 

EXPOSICIONS

En la vessant més artística, les exposicions de l’Espai Cultura Fundació 1859 es mantindran durant aquest curs amb l’exposició permanent ‘La ciència del joc’, que explora la relació entre aquests dos mons d’una forma pràctica, i l’exposició ‘110 anys de l’edifici de l’Escola Industrial’, que celebra el passat de l’edifici on actualment s’ubica l’Espai Cultura. A més a més, fins el proper 23 d’octubre també es pot visitar l’exposició ‘Calidoscopi’, organitzada per CIPO i que presenta un recull d’aquests interessants objectes. A partir de novembre arribarà l’exposició ‘Dones: ficcions i realitat’, produïda pel Museu d’història de Catalunya i que explora les interferències entre la realitat de les dones i els models de feminitat imposats per la cultura patriarcal.

L’Espai Natura, per la seva banda ofereix l’exposició que commemora el 50è aniversari del Museu de la Vida al Camp fins el 16 d’octubre i l’exposició de fotografia del Vallès de Jaume Cusidó des del 23 d’octubre fins el proper gener.

 

LLOGUER D’ESPAIS

Per últim, també cal recordar que tant tots els edificis de la Fundació 1859 Caixa Sabadell segueixen apostant també pels lloguers d’espais. El conjunt compta amb tres auditoris, un amfiteatre, els jardinets, aules polivalents, sales i espais naturals com la masia de Can Deu o el seu bosc. Tots els espais estan disponibles per a la realització de tot tipus d’actes, com el recent rodatge que ha tingut lloc als jardinets de l’Espai Cultura, els premis Cambra 2022, que tornaran aquest octubre o els nombrosos actes escolars que tenen lloc al desembre i juny. A l’Espai Natura cal destacar les activitats que altres entitats realitzen al bosc de Can Deu com és ara la celebració de curses solidàries, els romiatges i la filmació de treballs de fi de carrera dels alumnes de la Escac.