Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar
Nen jugant amb dron, tallers innova Caixa Sabadell

Ets una escola?

Propostes pedagògiques adreçades a grups escolars

La Fundació 1859 Caixa Sabadell ofereix al llarg de tot el curs diverses propostes pedagògiques adreçades a grups d'escolars, abastant tots els cicles de l'educació reglada obligatòria i secundària, entre tot el conjunt d'activitats ofertes.

Programes pedagògics

Les activitats pedagògiques que ofereix la Fundació 1859 Caixa Sabadell als seus equipaments estan avalades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, també han obtingut el Segell de Qualitat del Consell d’Innovació Pedagògica i estan recolzades pel Programa Ciutat i Escola.

Cercador activitats

Per a facilitar-vos la cerca dels programes pedagògics que us poden semblar més interessants podeu fer servir el nostre cercador.

Guia d’activitats Espai Cultura

A l'Espai Cultura Fundació 1859 les escoles trobareu diversitat de propostes lligades al patrimoni arquitectònic de la Fundació, al contingut de les exposicions, tallers d'economia i emprenedoria, càlcul i matemàtiques, de contingut científic i artístic, i tallers de robòtica.

Guia d’activitats Espai Natura

Les activitats pedagògiques que es realitzen a l'Espai Natura Fundació 1859 estan programades per a donar a conèixer el món rural tradicional, la granja, el bosc mediterrani i la sostenibilitat al voltant de la Masia de Can Deu.

Programes pedagògics

La FCS ofereix al llarg de tot el curs diverses propostes pedagògiques adreçades a grups d’escolars, abastant tots els cicles de l’educació reglada obligatòria i secundària.

Les activitats pedagògiques que ofereix la Fundació 1859 Caixa Sabadell als seus equipaments estan avalades pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya des del setembre de 2015, quan es va signar el Conveni de Col·laboració entre l’Administració de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament d’Ensenyament, i la Fundació, per al desenvolupament de projectes educatius.

Les nostres activitats pedagògiques també han obtingut el Segell de Qualitat del Consell d’Innovació Pedagògica, entitat que es va crear l’any 1991 amb el nom de «Consell de Coordinació Pedagògica» i que el 2017 va decidir canviar-se’l per l’actual. El Consell en si és impulsat per l’Institut Municipal d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona (IMEB). Aquests darrers i el  Departament de Ciències de l’Educació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) avalen les nostres activitats pedagògiques.

D’altra banda, any rere any, les nostres activitats pedagògiques estan recolzades pel Programa Ciutat i Escola i són ofertes a totes les escoles de Sabadell, les quals poden venir a realitzar diferents activitats de diverses temàtiques. El Programa Ciutat i Escola és un programa d’activitats complementàries adreçades als centres educatius. El programa està format per una xarxa educativa local integrada per 65 entitats, de la qual forma part la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Les activitats de la Fundació també estan avalades pel Consell Comarcal del Vallès Occidental i apareixen publicades al seu portal Aprèn al Vallès. Oferim la realització d’algunes de les activitats escolars a la pròpia escola.

Logo Ajuntament de SabadellLogo diputació de Barcelona

Espai Cultura

A l’Espai Cultura Fundació 1859 les escoles trobareu diversitat de propostes lligades al patrimoni arquitectònic de la Fundació, al contingut de les exposicions, tallers d’economia i emprenedoria, càlcul i matemàtiques, de contingut científic i artístic, i tallers de robòtica.

Les activitats pedagògiques que es duen a terme a l’Espai Cultura Fundació 1859 tenen el suport de la Fundacó Barnola-Vallribera, Sant Josep que beca els grups provinents d’escoles catalogades com de màxima complexitat i també les incloses en el Pla d’Entorn.

Espai Natura

Les activitats pedagògiques que es realitzen a l’Espai Natura Fundació 1859 estan programades per a donar a conèixer el món rural tradicional, la granja, el bosc mediterrani i la sostenibilitat al voltant de la Masia de Can Deu.

Les activitats pedagògiques que es realitzen a l’Espai Natura Fundació 1859 tenen el suport de BBVA, l'Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona.

Activitats per escoles

Per a facilitar-vos la cerca dels programes pedagògics que us poden semblar més interessants podeu fer servir el cercador que teniu tot seguit.

Àmbit:
Borrar
Curs:
Borrar
Temàtica:
Borrar
Llenguatges artístics
Tallers per a grups d'esplai
Casal d'estiu infantil
Festa aniversari
Visita
Granja
Música
Música
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Taller de lego Innova a Espai Cultura Caixa Sabadell

Guia d’Activitats pedagògiques de l’Espai Cultura

Les activitats s’ofereixen al llarg del curs escolar, de setembre a juny, en horari lectiu.

Les activitats escolars de l’Espai Cultura Fundació 1859 estan dissenyades per a grups classe, amb una durada d’entre una i dues hores, segons l’activitat. Cada activitat és conduïda per un o dos educadors que s’ocupen de les explicacions i la dinamització. Algunes de les activitats disposen de material previ i posterior, que s’enviarà al professorat en el moment corresponent.

Un cop feta l’activitat, es donarà al professorat una enquesta d’avaluació.Per al curs 2023-2024, seguim mantenint activitats de diferents àmbits temàtics: modernistes, matemàtiques, tecnologia i robòtica, audiovisuals i multimèdia, ciència, educació en valors i hàbits saludables, i llenguatges artístics.

Cal destacar l’exposició “La Ciència del Joc”, inaugurada a començaments de 2021 i de format permanent; al voltant d’aquesta exposició s’hi articulen una sèrie de tallers relacionats com ara “Invents científics”, “Els colors de la llum”, “Construccions mecàniques amb Lego” o “Enginys tecnològics”, entre d’altres.

Tot i que les activitats es duen a terme a l’Espai Cultura Fundació 1859, c/ d’en Font, número 25, de Sabadell, també oferim la realització d’algunes de les nostres activitats in situ a les escoles.

Per llegir informació més detallada de cada proposta, us convidem a descarregar i consultar la Guia d’Activitats Pedagògiques (en format PDF).

Les activitats pedagògiques que es realitzen a l'Espai Cultura reben el suport de l'Ajuntament de Sabadell i de la Diputació de Barcelona.

La Fundació Benèfica Privada Barnola-Vallribera, Sant Josep dona suport al programa pedagògic del’Espai Cultura becant els grups provinents d’escoles catalogades com de màxima complexitat.

Logo Ajuntament de SabadellLogo diputació de BarcelonaLogo Fundació Barnola
Guia Espai Cultura 2024-2025 /
Icono telèfono
Icono Correo
Animals de la granja, anecs

Guia d’Activitats Pedagògiques de l’Espai Natura

Les activitats s’ofereixen al llarg del curs escolar, de setembre a juny, en horari lectiu.

Les activitats adreçades a escolars estan dissenyades per a grups de fins a 30 alumnes, amb una durada d’entre dues hores i dues hores i mitja. S’oferiran al llarg del curs escolar, els matins de setembre a juny en horari lectiu. Cada activitat és conduïda per un educador que s'ocupa de les explicacions i la dinamització. Disposeu d'un mapa interactiu on podreu gaudir dels vídeos que hem preparat de les nostres activitats.

Vista general de l'Espai Natura

També podeu trobar els vídeos individuals al nostre canal de Youtube. Cada activitat està conduïda per un monitor que s’ocupa de les explicacions i de l’animació.

En acabar, es proporciona al professor una enquesta d’avaluació i un dossier específic que facilita el treball a l’aula a posteriori, per reforçar els continguts apresos. A part, cada circuit disposa d’un material específic tant per la part teòrica com la pràctica que es realitza.Per tal de facilitar la consulta de la informació, hem agrupat les activitats en cinc àmbits temàtics: circuits de granja, circuits mediambientals, tallers monogràfics, tallers de les festes tradicionals i tallers de sostenibilitat. Les escoles que realitzen un circuit mediambiental o un taller monogràfic pel matí tenen la possibilitat de fer una activitat complementària de coneixement de la granja per la tarda.

Abaix podeu trobar la guia d’activitats pedagògiques amb la informació detallada referent a cadascuna d’elles.

Guia Espai Natura 2024-2025/
Logo Ajuntament de SabadellLogo diputació de BarcelonaLogo Ecoembes