Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real a partir de màquines complexes a partir de la construcció, per equips d’una màquina motoritzada, tot descobrint els elements que el formen (engranatges, politges i derivats, en els quals es tracten temes de física), així com el seu funcionament (forces, fricció, treball, etc.). Finalment, el faran funciona gràcies a la incorporació de motors i piles en el sistema de construcció.

En definitiva, es fomenta l’aprenentatge de mecanismes bàsics de construcció, d’estructures i fonts d’energia de la vida real, a l’hora que es treballa la investigació científica i el disseny creatiu d’enginyeria. Tot això, dins del concepte de les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) on es reforça de nou la idea de treball en equip.

Correspon a la versió motoritzada del taller “Lego Màquines Simples”.

Observacions per fer el taller a l’escola: es recomana tenir una pantalla o projector per a poder-hi connectar un ordinador portàtil.

Nivells educatius:

Cicle Mitjà Educació Primària

Cicle Superior Educació Primària

1r Cicle ESO

 

Durada: 2 hores

Capacitat: 1 grup classe

 

Objectius:

  • Apropar els coneixements bàsics dels conceptes de màquines, mecanismes i engranatges que existeixen i entendre el seu funcionament de forma lúdica i des de la transdisciplinarietat, amb la inclusió de competències i coneixements d’àrees diverses, en una sola activitat, com són la ciència, la tecnologia l’enginyeria i les matemàtiques.
  • Crear i explorar màquines i mecanismes reals, així com investigar els seus principis i desenvolupar conceptes (segons nivell) de forces equilibrades i no equilibrades, fricció o treball, entre d’altres.
  • Promoure l'automotivació i el pensament creatiu mitjançant la presentació d’eines noves i formes flexibles (construcció, deducció i resolució de problemes).
  • Promoure els valors de compartir, cooperació (i no competició), així com els possibles valors socials i culturals d’allò que han creat o construït.

Competències:

 

  • Competència d’aprendre a aprendre.
  • Competència matemàtica.
  • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

 

Preu a l’Espai Cultura: 165,00€ / grup

Preu a l’Escola: 190,00€ / grup

Escoles Màxima Complexitat: 15% de descompte

Escoles Pla Educatiu d’Entorn: 15% de descompte

Lego Motoritzat

Aqui tens un resum amb la informació més important sobre aquesta activitat:

Localització:
Data:
2021-06-07
Durada:
Preu:
Informació extra: