L’Espai Cultura de Sabadell vol oferir dins el marc de l’exposició Cartells  de la Guerra  Civil a Catalunya l’oportunitat de treballar i conèixer més d’a prop una de  les tècniques actuals que  té  els seus orígens  en  les tècniques desenvolupades   pels  creadors  del   Cartellisme.   Les  trepes   són  plantilles d’acetat que juntament amb el Graffiti són una de les expressions urbanes més populars i que permeten més creativitat a l’hora de la seva aplicació  sobre diferents formats.

La tècnica del cartellisme que va assolir la seva màxima expressió a finals del segle XIX i començaments del XX, feia servir mitjançant la tècnica de la cromolitografia, una  versió original des de la qual  es treballaven les plantilles en pedra amb els dibuixos de la imatge permetent fer vàries còpies.

El  taller de  trepes que  comença el proper dia 6 d’abril  a  l’Espai  Cultura, proposa reconstruir aquest recorregut fins a les plantilles que es fan servir avui en dia dins l’àmbit més urbà.

El taller està adreçat a qualsevol persona interessada en el tema a partir dels 12 anys.

Sobre el taller 

El taller que impartirà el creador sabadellenc Werens a l’Espai Cultura de Sabadell està organitzat en tres sessions de dissabtes durant el mes d’abril, de dues hores i mitja, on es treballarà una part teòrica i també una part pràctica. 

A la part teòrica es farà una introducció al Graffiti i el Cartellisme des dels seus inicis fins a les últimes corrents avantguardistes europees, i també s’explicaran els materials, el procés i les diferents tècniques de treball. 

La  segona part serà pràctica  i es treballarà la  creació  de  trepes (plantilles d’acetat) i la seva estampació en diferents suports (samarretes, cartró, volums) i amb diferents tintes. Al final es realitzarà un mural conjunt. 

Dates del taller: 6, 13 i 20 d’abril

Horari: de 10:30 a 13:00h.
Edat: A partir de 12 anys
 

Preu: 30 € (amb  material  inclòs excepte  la  samarreta i altres objectes  que vulguin aportar els participants del taller).

Pagament en metàl·lic o targeta bancària.

L’import només serà retornat en cas d’anul·lació del taller. Els clients d’Unnim i BBVA tenen un 25% de descompte.

Inscripció:

Del 14 de març al 4 d’abril.

Horari: de dimarts a divendres de 17 a 21 h. i dissabtes d’11 a 14 i de 17 a 21 h. El procés d’inscripció és presencial.

Els menors d’edat han de portar obligatòriament el full d’inscripció signat pels pares al moment de la inscripció.

Sobre el professor 

El creador Ramon  Puig (1967, Barcelona), també conegut com   Werens, porta més de  25 anys  actiu  en  l’àmbit  artístic  nacional  i internacional  gràcies  a  la seva immersió en el món de l’Art Urbà.

Al llarg d’aquesta trajectòria  ha  desenvolupat  àmpliament  el  Graffiti, encara que  inevitablement se l’hagi relacionat també amb  la  pintura mural. Paral·lelament ha treballat altres camps com  la il·lustració, el disseny gràfic i les projeccions audiovisuals. 

Segons Werens,  pintar  Graffiti és  la  millor manera d’apropar l’art a  tots, de col·laborar fent del món un lloc més agradable, intentant contrarestar l’absurd pensament dels que prefereixen les ciutats grises, buides i sense vida. Introduir el   Graffiti   a   les  galeries   dóna   un   nou   ventall    de   possibilitats   a   l’art contemporani,  enriquint-lo  amb  un  nou  llenguatge i una  nova  visió  del  món actual.

A  les  seves   obres  podem   destacar  la  barreja   de   formes   i  textures   que expressen ritmes frenètics, amb colors fluorescents il·luminats amb llum ultraviolada. 

Les seves pintures avancen en paral·lel amb  el projecte ImpaktesVisuals, una galeria d’Art Urbà situada a Sabadell, amb  un nivell artístic comparable a les capitals europees a l’avantguarda de les noves tendències.

Sobre la exposició “Cartells de la Guerra Civil a Catalunya”

Aquest  taller és  una   activitat   vinculada  amb   l’exposició  que  es pot  visitar actualment i fins al 5 de maig  Cartells  de la Guerra Civil a Catalunya on es pot apreciar una  selecció de més de seixanta cartells originals dels que  conserva l’Arxiu Nacional  de Catalunya, i que  corresponen al període de la Guerra Civil. L’exposició vol apropar al ciutadà de la Catalunya d’avui, l’impacte i la memòria d’unes imatges que, sens dubte,  són un valuós testimoniatge d’aquest conflicte bèl·lic on el cartellisme va assolir una gran expressivitat i un rellevant protagonisme  com  a  eina  de  propaganda i sensibilització d’una  població  que vivia en estat de guerra. L’exposició presenta, entre d’altres, treballs de reconeguts cartellistes com ara Carles Fontserè, Josep Subirats, Lorenzo Goñi, Martí Bas.

L’entrada a l’exposició es gratuïta i es podrà visitar fins al 5 de maig de 2013. Horaris d’obertura: Dimarts a divendres de 17 a 21h; dissabtes d’11 a 14h i de 17 a 21h; diumenges d’11 a 14h. Dilluns i festius tancat.

Activitat dins l’acord entre Unnim Caixa i Unnim BBVA 

El mes d’octubre de 2012, Unnim  Caixa i Unnim  BBVA van signar un acord de col·laboració permanent, renovable anualment, mitjançant el qual el banc es compromet a donar suport a les activitats més destacades de l’Obra Social d’Unnim Caixa per tal que aquesta entitat pugui continuar realitzant acció social i cultural en els territoris tradicionals de les antigues caixes d’estalvi d’origen.

Entrada creada - , , .