Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

ÚLTIMS DIES PER VISITAR L’EXPOSICIÓ «EL FARCELL DE LA POSTGUERRA. QUAN LA GANA AGUDITZA L’ENGINY» A L’ESPAI CULTURA FUNDACIÓ 1859

  • La mostra, d’entrada gratuïta, es va inaugurar a l’abril i ha rebut la visita de més de 3.000 persones.
  • L’exhibició ha estat organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu d’Història de Catalunya.
  • L’exposició es podrà veure a l’Espai Cultura fins al diumenge 28 de juliol.


Comissariada pel dissenyador gràfic Sergi Freixes, El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy és un homenatge a totes aquelles famílies que van viure la postguerra i la dictadura, una de les etapes més dures i llargues del nostre país. En un context d’economia desorganitzada i comerç paralitzat, entre les insuficients cartilles de racionament i els prohibitius preus de l’estraperlo —el mercat negre que va sorgir al marge de l’oficial i on calia moure’s i tenir bons contactes amb les autoritats per tal d’aconseguir menjar—, l’enginy va ser, en moltes ocasions, un recurs per poder sobreviure.

L’exposició, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell i el Museu d’Història de Catalunya, continua la proposta de «Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència» (mostra també comissariada per Freixes i coproduïda per la Fundació i el MHC l’any 2016), amb la intenció d’apropar a les noves generacions —mitjançant la relació entre història i gastronomia— la realitat en què vivien els seus avis.

Des del mes d’abril, més de 3.000 persones han visitat a l’Espai Cultura Fundació 1859 El farcell de la postguerra. L’exhibició —que ha inclòs visites guiades, tallers i altres activitats complementàries— ja havia passat per Barcelona i Cambrils (amb més de 16.000 visitants) i està previst que continuï el seu recorregut per diverses localitats catalanes ja confirmades, com ara Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallès o Castelló d’Empúries. A l’Espai Cultura es podrà visitar fins al 28 de juliol.

ORGANITZA

Fundació 1859 Caixa Sabadell i Museu d’Història de Catalunya


MÉS INFORMACIÓ I RECURSOS GRÀFICS

Plana informativa a la web de l’Espai Cultura
bit.ly/FarcellPostguerra

Imatges en descàrrega directa
bit.ly/FarcellPremsa