Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Nova visita comentada a l’exposició «Josep Busoms i la seva llum» de l’Espai Cultura

  • «Josep Busoms i la seva llum», oberta des del passat 22 de març i fins al proper 22 de juliol, és una retrospectiva de l’obra fotogràfica en blanc i negra de l’autor sabadellenc.
  • Diumenge 6 de maig a les 11.30 h, tindrà lloc la segona visita guiada a l’exposició. A càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura i amb entrada gratuïta.
  • La mostra ha estat organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, en Jaume Busoms i Julià, l’Arxiu Històric de Sabadell i Càmera Club Sabadell.

L'Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 ofereix per aquest proper diumenge dia 6 de maig, a les 11.30 h, la que serà la segona visita comentada dins el programa d’activitats complementàries a l’exposició «Josep Busoms i la seva llum». Després d’una primera visita a càrrec del co-comissari Joan Rosell el passat 22 d’abril, la d’aquest diumenge anirà a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura i s’ofereix amb entrada gratuïta, com totes les activitats paral·leles a la mostra.

A més de la proposta de recorregut guiat per a aquest diumenge, la setmana vinent també hi haurà l’oportunitat de redescobrir i experimentar en família els processos de la fotografia analògica amb el taller de revelat que es realitzarà el matí de dissabte, dia 13. Aquesta altra cita de les activitats complementàries per al mes de maig requereix inscripció prèvia i les places es poden reservar per telèfon o per correu electrònic.

L’exposició «Josep Busoms i la seva llum» és una retrospectiva de l'obra fotogràfica en blanc i negre de l’autor sabadellenc. Sense haver-se dedicat de manera professional, Josep Busoms (1924-2016) ) fou un fotògraf prolífic i abastament guardonat, amb gran domini de la tècnica i el llenguatge visual, que destaca per l´ús de l’abstracció i un sentit de l'estètica que resulta avantguardista per a la seva època. Un autor compromès amb la seva ciutat, però poc conegut per part del públic actual.

El seu fons fotogràfic, que serà donat a l'Arxiu Històric de Sabadell, consta de més de 40.000 negatius, en color i en blanc i negre, de diferents gèneres. L'exhibició que té lloc a l'Espai Cultura és una selecció de 86 fotografies artístiques, realitzades entre els anys 60 i finals dels 80, passant per gèneres com el retrat, la fotografia abstracta, el paisatgisme i la fotografia de viatges, el reportatge i la fotografia esportiva. Les imatges exposades es complementen amb el comentari a càrrec dels comissaris, que és accessible en suport digital des dels dispositius mòbils dels visitants a través de codis QR. També hi trobem un darrer àmbit expositiu composat a partir d’objectes personals de Josep Busoms, per acostar el visitant a una mirada més personal sobre l’autor i el seu context.

PROPERES CITES DEL PROGRAMA D’ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES A L’EXPOSICIÓ

VISITES GUIADES
· Diumenges 6 de maig i 10 de juny, a les 11.30 h
Visita comentada a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura.
Durada: 1 hora
Activitat apta per a tots els públics.

TALLERS FAMILIARS
· Diumenge 13 de maig, dissabte 16 de juny
Taller de revelat fotogràfic analògic
Farem una foto amb càmera analògica, realitzarem el procés de revelat al laboratori i ens endurem la còpia a casa. Taller a càrrec de membres de la secció fotogràfica de la Unió Excursionista de Sabadell.
Horari: 11.30 h
Durada: 1 sessió d’hora i mitja
Edats: A partir de 10 anys

Cal inscripció prèvia.

* Totes les activitats són gratuïtes.

CRÈDITS DE L’EXPOSICIÓ

ORGANITZACIÓ I PRODUCCIÓ:
Jaume Busoms, Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Càmera Club Sabadell i Arxiu Històric de Sabadell.

COMISSARIAT
Àngels Santesmasses, Joan Rosell i Josep Mateu.

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Fundació Bosch i Cardellach, Fundació Atendis i Unió Excursionista de Sabadell.

MÉS INFORMACIÓ SOBRE L’AUTOR I ALTES RECURSOS

- Al web de l’exposició, http://www.josepbusoms.cat, hi trobareu una àmplia mostra de l’obra de Busoms i ampliar informació sobre l’autor i la seva fotografia.

- Imatges per premsa, en descàrrega directa: http://www.fundaciosabadell.cat/wp-content/uploads/2018/03/imatges-per-premsa-obra-josep-busoms.zip