Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

L’Espai Cultura ofereix una oferta de «2x1» per a la visita guiada d’octubre als edificis modernistes

  • Aquest diumenge, dia 29 d’octubre a les 12 h, tindrà lloc la visita guiada als edificis modernistes que la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 ofereix de manera mensual.
  • La visita té un preu d’entrada de 3€ i, en aquesta ocasió, s’ofereix un descompte excepcional sota la fórmula del «2x1». És a dir, dues entrades al preu d’una.
  • També es possible gaudir-ne de manera virtual, a través de l’aplicació mòbil que permet realitzar una visita en 3D i realitzar un joc de pistes amb salts en el temps.

El 5 de febrer de 1916, s’obrien al públic les oficines de la Caixa d’Estalvis de Sabadell al carrer de Gràcia, immoble que ben aviat fou conegut com El Palau de l’Estalvi. Va ser la seu i l’oficina principal de l’entitat d’estalvi fins el 2011.

L’edifici és actualment propietat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, n’acull la seva seu i els actes organitzats per aquesta. Així com també acull les oficines de BBVA CX, a la vegada que resta a disposició de la ciutat per a celebrar tot tipus d’activitats culturals i socials.

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 vol posar de relleu el paper d’aquest edifici en l’esdevenir de la ciutat, convertint-se en l’escenari d’importants fets històrics i socials. A través de la crònica de l’edifici podem construir la crònica de la ciutat que l’acull al llarg d’aquests darrers 100 anys.

Queda palès el paper fonamental que ha tingut la Caixa d’Estalvis a la nostra ciutat i el seu compromís amb la societat sabadellenca es manté ara a través dels valors de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el conjunt d’actuacions que aquesta duu a terme per dinamitzar i donar suport a les inquietuds i iniciatives socials i culturals de la ciutat.

LA VISITA GUIADA

La visita consisteix en un recorregut comentat per la història apassionant del patrimoni modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859.

En primer lloc, es farà un recorregut per l’edifici principal, seu actual de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, projectat i dirigit per l’arquitecte Jeroni Martorell, fou concebut per allotjar les dependències de la Caixa d’Estalvis de Sabadell, la seva Biblioteca i un Saló d’Actes.

Ocupa un solar entre mitgeres amb la façana principal al carrer de Gràcia i la posterior a un jardí. Consta de soterrani; planta baixa, originàriament ocupada per la Biblioteca, les Oficines d’atenció i servei al públic, i les dependències pròpies de la gestió i el govern de la Institució; i a la planta pis on, entre altres dependències, es situa el Saló d’Actes.

Del conjunt de l’edifici són rellevants pel seu valor arquitectònic i artístic: la façana principal, l’actual pati d’operacions, el pati Turull i el Saló d’Actes.

L’activitat es completa amb la visita a l'edifici de l'Espai Cultura, nascut com a Escola Industrial d'Arts i Oficis (impulsada per la Caixa Sabadell) i, posteriorment, seu de l'Obra Social de Caixa Sabadell.

INSCRIPCIONS

Les places són limitades. Cal inscripció prèvia, que es realitza a la recepció de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859, en horari d’obertura i atenció al públic. Es pot reservar plaça per correu-e o telèfon.

Preu d’entrada: 3€ (menors de 4 anys, gratuït)

Hora i punt de sortida: A les 12 h, a la recepció de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

S’ofereix també la possibilitat de concertar visites per a grups tancats en altres dates diferents a les visites mensuals programades. Contacteu per correu-e per concertar un grup tancat o consultar-ne les condicions.

Dates programades d'octubre a gener:

  • 29 d’octubre, 26 de novembre, 28 de gener

Fotografies dels edificis: https://www.flickr.com/photos/espai_cultura_sabadell/albums/72157670917145623

Informació de les visites guiades al web de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859: http://www.fundaciosabadell.cat/espai-cultura/visites-guiades-edificis/