Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

L’Espai Cultura ofereix cinema d’animació i tallers familiars per a les vacances de Nadal

  • Durant el període de vacances de Nadal, l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 mantindrà obertes les exposicions vigents en el seu horari habitual i oferirà diverses activitats adreçades al públic familiar.
  • Les activitats programades del 22 de desembre al 4 de gener inclouen una projecció de cinema d’animació i diversos tallers infantils: de cuina, tecnològics i de nines artesanals.

L'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 mantindrà el seu horari d’obertura habitual durant el període que comprèn les vacances escolars de Nadal, del 22 de desembre al 7 de gener, amb la única excepció de la vigília de reis, tarda en que sí romandrà tancat (a més dels dies festius, tal com ja succeeix la resta de l’any).

Durant aquelles dues setmanes, doncs, es podran seguir visitant les dues exposicions vigents, amb entrada gratuïta: «Nines del Món», a partir de la col·lecció de nines del fotoperiodista Kim Manresa i la seva filla Ada Manresa, i «A punt i amunt», exhibició d’equipaments emblemàtics de l’alpinisme català. A més d’aquestes dues mostres que tancaran portes a mitjans de gener i primers de febrer, respectivament, per a les dates nadalenques l’Espai Cultura també ha preparat un seguit d’activitats adreçades a públic infantil i familiar.

En primer lloc, per al cap de setmana que precedeix al Nadal ens proposen dos tallers tecnològics que ja són tot un clàssic dins la programació estable que el centre manté sota el nom de tallers «Mini Innova». Divendres 22 de desembre a les 18 h, es realitzarà «Màquines en moviment», un taller familiar dedicat a la construcció de figures amb materials reciclats a les quals es confereix la capacitat de moure’s gràcies a un petit motor a piles. Al matí següent, dissabte dia 23 a les 11.30 h, és el torn de «Converteix-te en youtuber!», un taller de remescla de vídeos, adreçat a infants i joves d’entre 12 i 16 anys.

La tarda de Sants Innocents, dijous 28 de desembre a les 18.30 h, l’Espai Cultura ens ofereix refugi amb la projecció doblada al català de «Nocturna, una aventura màgica». Una coproducció espanyola i francesa, d’animació per a totes els públics, a càrrec de dos joves directors catalans, Adrià García i Víctor Maldonado.

Per anar acomiadant les festes, amb el nou any ja entrat ens proposen dos tallers més, de temàtiques ben diferents. El matí de dimecres 3 de gener, a les 11.30 h, podem optar per una altra activitat en família, un taller de creació de nines artesanals amb materials quotidians. Aquesta és una de les darreres propostes del programa d’activitats complementàries a l’exposició «Nines del món». Finalment, el dijous 4 de gener a les 18 h, els menuts de la casa tenen la oportunitat d’elaborar els seu propi Tortell de Reis amb un taller de cuina que porta aquest mateix títol i s’adreça a infants d’entre 5 i 12 anys.

Les entrades per a la projecció de cinema, amb un preu de 3€, ja es troben a la venda i es poden adquirir a la recepció de l’Espai Cultura en el seu horari habitual d’obertura, possibilitat que permet gaudir de diferents descomptes que podeu consultar al web de l’equipament. Alternativament, també es poden comprar en línia a través de la plataforma codetickets.com. D’igual manera, les inscripcions a tots quatre tallers, amb un cost diferent per cadascun, ja estan obertes i també es realitzen de manera presencial, si bé es pot reservar plaça per correu electrònic o telèfon.

RELACIÓ D’ACTIVITATS PROGRAMADES

Taller Mini Innova: Màquines en moviment (taller familiar)
Divendres 22 de desembre, a les 18 h
Taller per gaudir en família, de construcció de figures robòtiques amb materials diversos i components electrònics reciclats, a les quals se’ls hi afegeix, a més, un motor a piles per fer que es moguin.
Edat dels infants: De 6 a 10 anys
Durada: 2 hores
Inscripció: 10 €

Taller Mini Innova: Converteix-te en youtuber!
Dissabte 23 de desembre, a les 11.30 h
Emprant la tècnica de l’«storytelling», els participants d’aquest taller aprenen a narrar les seves històries a partir de la remescla de vídeos compartits a Youtube.
Edat: De 12 a 16 anys
Durada: 2 hores
Inscripció: 10 €

Cinema d’animació: Nocturna, una aventura màgica
Dijous 28 de desembre, a les 18.30 h
En Tim, un nen orfe, es veu submergit en una gran aventura, per salvar la ciutat de l’ombra que l’amenaça, quan una nit surt a explorar en veure com cau del cel l’estrella a la qual s’encomana sempre abans d’anar a dormir.
Idioma de projecció: Versió doblada al català
Edat recomanada: Apta per a tots els públics
Durada: 1 hora i 20 minuts
Inscripció: 3 €

Taller de nines artesanals (taller familiar)
Dimecres 3 de gener, a les 11.30 h
Un taller per apropar els participants a la diversitat de nines artesanes d’arreu del món. Consisteix en la creació d’una nina amb materials quotidians (cartolina, fusta, llana, teles i fils…), amb una bona dosi d’imaginació i creativitat.
A càrrec de Maite Santamaria, Mariana Roviras i Marta Civil Serra (Santamaria Decoració).
Edat dels infants: De 5 a 12 anys
Durada: 2 hores
Inscripció: 3 €

Taller de Tortell de Reis
Dijous 4 de gener, a les 18 h
Durant l’activitat els infants cuinaran aquest típic pastisset de Nadal i alguna altra recepta dolça per acompanyar la sobretaula del dia de Reis.
Edat: De 5 a 12 anys
Durada: 2 hores
Inscripció: 3 €

NOTA: Tots els tallers requereixen inscripció prèvia