Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

L’ESPAI CULTURA FUNDACIÓ 1859 REIVINDICA LA CULTURA POPULAR CATALANA EN LA SEVA NOVA EXPOSICIÓ: «L’ENVELAT. ARQUITECTURA SINGULAR I SÍMBOL DE LA FESTA MAJOR»

  • La mostra, d’entrada gratuïta, obrirà les seves portes el dimecres 4 de setembre, a les 17 h.
  • L’exhibició, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell i produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner, es podrà visitar fins al 27 de setembre.


Els envelats han estat un fenomen cultural que tingué una important rellevància a la societat catalana durant gairebé un segle i mig. Sorgits en el context dels canvis socials profunds de les primeres dècades del segle XIX, i com a conseqüència de la gran afecció que hi havia pel ball a la Barcelona de l’època, els envelats es van expandir ràpidament per tot el territori català i es van convertir en un element imprescindible i emblemàtic de les festes majors.

L'objectiu d’aquesta exposició és rescatar de l’oblit i reivindicar l’envelat com a bé patrimonial i creació original i significativa de l’arquitectura i de la cultura popular festiva catalana; estimular la recerca històrica i la salvaguarda documental i material en relació als envelats, i impulsar-ne la recuperació i recreació amb nous conceptes i formalitzacions.

La mostra, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell, és una coproducció del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Institut Ramon Muntaner (amb motiu del bicentenari de la festa major del barri de Gràcia de Barcelona, l’any 2017). Està formada per 41 plafons autoportants que contenen el material expositiu, que inclou textos impresos, fotografies i elements sonors i visuals.

L’Envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major es podrà visitar a l’Espai Cultura Fundació 1859 fins al divendres 27 de setembre. L’entrada és gratuïta.

ORGANITZA
Fundació 1859 Caixa Sabadell

PRODUEIX
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Institut Ramon Muntaner

MÉS INFORMACIÓ I RECURSOS GRÀFICS
Plana informativa a la web de l’Espai Cultura
http://www.fundaciosabadell.cat/espai-cultura/lenvelat-arquitectura-singular-i-simbol-de-la-festa-major/

Plana de l’exposició a la web del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
https://cultura.gencat.cat/ca/departament/estructura_i_adreces/organismes/dgcpt/05_documents_i_recursos/04_exposicicons_itinerants/lenvelat/

Imatges en descàrrega directa
http://www.fundaciosabadell.cat/wp-content/uploads/2014/12/imatges-premsa_envelat.zip