Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 tanca la programació del curs 2016-2017 amb una valoració molt positiva arribant als 120.000 usuaris

  • Finalitza una exitosa programació a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 on s’ha pogut gaudir d’interessants propostes expositives, visites i tallers per a escoles i esplais, tallers d’innovació tecnològica i de cuina, espectacles i cinema familiars i la primera edició del Fresc Festival a l'amfiteatre del jardí.
  • L’Espai Natura Fundació Sabadell 1859, que continua treballant en recuperar el Bosc de Can Deu de les ventades de desembre de 2014, ha desenvolupat les activitats per a escolars esplais i tallers de granja per a famílies i grup, ha continuat amb les visites al Museu de la Vida al Camp i ha celebrat amb gran èxit la 20ª edició de la Festa BBVA de la Primavera.
  • El balanç de públic de les activitats organitzades per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 és molt positiu, arribant als 120.000 usuaris.


Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Més de 94.600 persones han visitat l’Espai Cultura entre el setembre del 2016 i el juliol del 2017, sense comptar els usuaris del jardí, que gaudeixen d’aquest petit oasi al mig de la ciutat. Tot un èxit d’assistència que la Fundació espera repetir amb una nova programació variada i de qualitat que vol apropar el públic a les diferents disciplines culturals a través de propostes engrescadores i atractives.

La programació del curs 2016-2017 ha comptat amb més de 52.600 usuaris, uns 11.600 usuaris més que durant el mateix període del curs anterior. Aquests usuaris han pogut gaudir de les diferents propostes que l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 ha posat a la seva disposició.

Exposicions, taules rodones, conferències, visites guiades als edificis modernistes de la Fundació, tallers tecnològics i de cuina, activitats pedagògiques per a escoles, cinema d’animació, espectacles familiars i nits de música i teatre a la fresca amb el Fresc Festival, són algunes de les activitats que s’han pogut gaudir a l’Espai Cultura i que han comptat amb una molt bona acceptació per part del públic.

Més de 16.400 visitants han gaudit de les 8 exposicions i activitats complementàries que han tingut lloc: «Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat», «Les veus del tèxtil», «Press Start. Comença el joc», «Vitralls retrobats», «El bosc de Can Deu. El temps de la natura», «Tino Izquierdo, retrospectiva», «66Nº. L'Àrtic com mai l'has vist» i «Contes Infantils de la Guerra».
La tradicional Diada del llibre, va incrementar el nombre d’usuaris en més de 2.600, superant els 11.100 participants.

Al maig es van presentar les primeres Jornades e-nforma, sota el lema “Per un envelliment actiu de qualitat”, que van donar a conèixer els avantatges de fer activitat física a qualsevol edat, amb les ponències de reconeguts especialistes a l’Espai Cultura i que van finalitzar amb una sessió d’activitats físiques a l’Espai Natura. Aquestes jornades tindran continuïtat i seran de caràcter anual.

L’augment de les propostes pedagògiques per a escoles (amb 6 tallers nous), ha tingut un impacte notable i molt positiu, donant per resultat un increment de més del doble d’usuaris respecte el curs anterior i arribant a més de 3.300 alumnes d’escoles i instituts d’arreu de Catalunya.

En el camp dels tallers infantils destaquen com a novetat les propostes de cuina, així com la programació de tallers tecnològics Mini Innova ha donat un salt remarcable tot introduint nous camps d’intervenció com són: la realitat virtual, la programació visual per blocs aplicada al disseny de videojocs i el modelatge per impressió 3D, aplicat al del disseny i fabricació de mini drons.

Encara més enllà, la consolidació de Mini Innova ha motivat l’inici d’una programació paral·lela de tallers per adults, Innova +, que segueix el mateix fil i voluntat d’apropar la ciutadania a la innovació tecnològica, des d’una òptica creativa i alhora pràctica. Així doncs totes tres línies de tallers, les propostes infantils de cuina, els tallers tecnològics familiars i els tallers tecnològics per adults, seguiran formant part de la programació de la propera temporada i tornaran a incloure novetats.

Enguany s'ha celebrat la primera edició del Fresc Festival, durant el mes de juliol a l'amfiteatre del jardí, organitzat per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joventuts Musicals de Sabadell, l'Alliance Française i UiU promotors. El calendari d’actuacions del Fresc ha sumat fins a 26 espectacles, entre música en directe, teatre i propostes familiars. Una programació eclèctica i de gran qualitat, que ha comptat amb reconeguts noms de l'escena artística catalana com: Tomeu Penya, Sílvia Bel, Judit Neddermann, Quartet Brossa, Marc Martinez, Txell Sust i Oriol Pla, entre d’altres, junt amb alguns referents de l'escena sabadellenca, com la companyia Il·lús Teatre, l'Orquestra d'Acordions de Sabadell, La Banda Municipal, l'Orquestra Simfònica de Joventuts Musicals de Sabadell i el Teatre Sant Vicenç. Més de 5.500 espectadors han gaudit d'aquest festival d'estiu.

D’altra banda, els auditoris de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 han estat utilitzats per un total de 53 entitats i més de 42.000 persones. Cada cop més entitats i empreses utilitzen les instal·lacions de l’Espai Cultura per als seus actes i activitats. En aquest sentit val la pena destacar també l’ús del jardí com a espai de programació d’activitats a l’aire lliure. A més del Fresc Festival, la Fundació ha incidit en aquest plànol col·laborant amb diverses activitats de ciutat que hi han tingut lloc, com són la jornada lúdica tecnològica Saba-TiC, el festival de contes Vet Aquí Sabadell, la fira Medievàlia, la celebració del desè aniversari de la companyia sabadellenca Engruna Teatre i la celebració del Dia de la Música.

 

Espai Natura Fundació Sabadell 1859

Prop de 25.000 persones han participat de les activitats organitzades per la Fundació a l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 durant el curs 2016-2017.

A la Masia de Can Deu de Sabadell es realitzen activitats per a escolars des de l’any 1972. Al llarg del curs escolar 2016-2017, gairebé 11.000 alumnes en 408 grups han pogut gaudir i aprendre a les instal·lacions de l’emblemàtica masia del nord de Sabadell. Els grups escolars són des d’educació infantil fins a ESO, però principalment d’educació primària.

Per a les escoles de Sabadell i de Sant Quirze del Vallès les activitats de l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 s’ofereixen dins del programa Ciutat i escola de l’Ajuntament de Sabadell, però a la masia de Can Deu hi venen escoles d’un àmbit geogràfic més ampli. Destaquen els gairebé 4.000 escolars provinents de la comarca del Barcelonès.

Com a fet destacable cal fer menció de la cinquena edició del Casal d’estiu “Viu l’estiu a pagès” que ha estat molt positiva, tant per part de les famílies com dels responsables de l’Espai Natura. Han estat quatre setmanes al juny i juliol on els nens i nenes han pogut gaudir de la natura i del contacte amb els animals aprenent les tasques pròpies de pagès i gaudint de l’entorn.

A banda de les activitats adreçades als escolars i als esplais, l’Espai Natura Fundació Sabadell 1859 ofereix un seguit de tallers per a realitzar en família o grups que giren a l’entorn del món rural tradicional i els animals de la granja que es programen cada diumenge al matí, per on han passat més de 600 participants.

Els visitants també han pogut conèixer en profunditat la vida tradicional de pagès a través del Museu de la Vida al Camp que obre al públic les estances privades de la masia i les sales d’exposició amb les eines tradicionals agrícoles i de les exposicions temporals dedicades a donar a conèixer els efectes de la ventada i el Pla de recuperació del Bosc.

Cal destacar en especial la celebració de la 20ª edició de la Festa BBVA de la Primavera, que ha comptat amb un esforç especial per tal de commemorar l’efemèride amb una gran teatralització dels espais de la festa i unes activitats molt celebrades pels usuaris. La segona gran diada de l’any a l’Espai Natura, la Festa BBVA de Tardor, s’ha consolidat en la seva 2ª edició tant a nivell de programació com en nombre de participants. En conjunt, les dues diades resulten una proposta reeixida i una cita obligada per a aquells que gaudeixen d’aquestes accions lúdiques i educatives en l’entorn de l’Espai Natura.

Per últim, a rel dels efectes de la ventada de desembre de 2014 la voluntat de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària i gestora de la finca, ha estat que Can Deu pugui recuperar la seva massa forestal el més aviat possible i continuï essent un espai per al gaudi dels ciutadans i el contacte amb la natura. Seguint el Pla de recuperació de la Forest elaborat per la Comissió Tècnica, en aquest període s’han realitzat actuacions populars de reforestació i de manteniment i reposició de fallades, s’han fet regs d’estiu i s’ha creat una sèrie de parcel·les de seguiment que serviran per a controlar el desenvolupament de la vegetació al bosc.

Agraïment a col·laboradors i patrocinadors

Per últim, la Fundació vol agrair a tots els seus col·laboradors i patrocinadors que han permès portar a terme una programació tan àmplia i de tan bona qualitat en els seus equipaments. En especial BBVA CX que fa possible els tallers pedagògics i per a famílies que es fan a l’Espai Natura, el Museu de la Vida al Camp i la Festa BBVA de la Primavera i de la Tardor, així com la Diada del llibre i el Fresc Festival a l’Espai Cultura. La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, propietària i gestora dels espais, agraeix a BBVA CX, que un any més ha reafirmat el seu compromís amb l’acció social duta a terme per l’antiga obra social de Caixa Sabadell.

L’any 2016 també ha estat notable gràcies al conveni de col·laboració entre la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona. Fruit d’aquest conveni, l’Espai Natura ha esdevingut un espai amic de la Xarxa de Parcs naturals i un punt d’informació de la xarxa.

 

Podeu descarregar fotografies de les activitats a:

https://www.flickr.com/photos/espai_cultura_sabadell/albums