Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

LA FUNDACIÓ 1859 CAIXA SABADELL I BBVA CX PRESENTEN EL PROGRAMA D'ACTIVITATS PER LA DIADA DEL LLIBRE

  • La celebració s’estendrà de les nou del matí a les nou del vespre i la majoria d’activitats tindran lloc a l’aire lliure, al jardí de l’Espai Cultura Fundació 1859 Caixa Sabadell.
  • El programa inclou parades de llibres, activitats per a escoles, tallers infantils i espectacles familiars, ballada de sardanes a la Plaça de Sant Roc i jornada de portes obertes als edificis modernistes de la Fundació.
  • Organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell, compta amb el suport de BBVA CX, així com amb la participació d’Abacus Cooperativa, La Llar del Llibre i Llibreria Tècnica.


Com en anys anteriors, dimarts 23 d’abril el jardí de l’Espai Cultura esdevindrà un dels escenaris principals de la Diada de Sant Jordi a Sabadell, amb un programa d’activitats per a tota la jornada organitzat per la Fundació 1859 Caixa Sabadell amb el suport de BBVA CX.

De 9 a 21 h trobarem les parades de llibres de la mateixa Fundació i de tres llibreters de la ciutat que oferiran un selecció de llibres centrada en la literatura infantil i juvenil: Abacus Cooperativa, La Llar del Llibre i Llibreria Tècnica.

També durant tot el dia les famílies podran gaudir d’espais d’esbarjo com són un racó creatiu i de dibuix a “Les cabanes de lectura”, les ja clàssiques «Pessigolles a la panxa del Drac» i diferents tallers de manualitats creatives, així com una llibreria on grans i petits podran remenar llibres. A la tarda, a més, tindrà lloc l’espectacle familiar «On són les lletres?» a càrrec de Jordi Tonietti & The Bus Band, a l’amfiteatre del jardí (18.30 h). D’igual manera, pel matí s’oferiran diferents actuacions a l’aire lliure adreçades a grups escolars d’Educació Infantil i Primària. Com a novetat, enguany s’instal·larà al jardí “La rulot de contes dels Dracs”, una petita rulot carregada d’un munt de contes, i una narradora que ens convida a entrar-hi per explicar-nos-els. Aquest espectacle familiar es portarà a terme des de les 17 fins a les 20 h.

Pel que fa les activitats orientades al públic adult cal destacar la tradicional ballada de sardanes que s’oferirà a la Plaça de Sant Roc (18 h), a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.

Finalment, la jornada d’activitats gratuïtes a l’aire lliure es complementa amb una jornada de portes obertes, també gratuïta, a la seu modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell i la torre mirador de l’Espai Cultura Fundació 1859. També es podran visitar les exposicions en curs a l’Espai Cultura: «El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy», i «Neandertals a Catalunya».


PROGRAMA COMPLET

ACTIVITATS AL JARDÍ

De 9 a 21 h


Parades de llibres
De la Fundació 1859 Caixa Sabadell i de tres llibreries de la ciutat: Abacus Cooperativa, La Llar del Llibre i Llibreria Tècnica.

D’11 a 13.30 i de 17 a 20 h

La petita llibreria
Una llibreria perquè grans i petits puguin remenar llibres!

La xarxa de les paraules
Taller familiar

Pessigolles a la panxa del drac
Us proposem un repte: cerqueu el drac, amagat en algun racó del jardí, i feu-li tantes pessigolles com pugueu!

De 17 a 20 h

Un llibre singular
Taller a partir de 6 anys. Fem el nostre propi llibre personalitzat!

Les cabanes de la lectura
Vestim de color els dibuixos dels personatges dels contes que escoltem.

La rulot de contes dels Dracs
Espectacle familiar a càrrec de La Berta del Poblet. Una petita rulot carregada d’un munt de contes, i una narradora que ens convida a entra-hi per explicar-nos-els.

A les 18.30 h

On són les lletres?
A càrrec de Jordi Tonietti & The Bus Band
Un concert que combina la música i l’animació amb la poesia de Martí i Pol, Raspall, Brossa o Marçal.


ACTIVITATS A L’INTERIOR

De 10 a 21 h

Jornada de portes obertes als edificis modernistes
Podreu visitar la seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell (C/Gràcia, 17) i la torre mirador de l'Espai Cultura.

De 9 a 21 h

El farcell de la postguerra. Quan la gana aguditza l’enginy
Aquesta exposició homenatja totes les famílies que van viure una de les etapes més dures del nostre país, quan l’enginy va ser, en moltes ocasions, un recurs per poder sobreviure.

Neandertals a Catalunya
La mostra és una revisió didàctica de l’actual estat de la recerca sobre l’Homo neanderthalensis.


ACTIVITATS A D’ALTRES ESPAIS

A les 18.30 h

Ballada de Sardanes
A la Plaça de Sant Roc, a càrrec de la Cobla Jovenívola de Sabadell.
[Organitza Fundació 1859 Caixa Sabadell, BBVA CX i Agrupació Folklòrica Sabadell Sardanista]


Més informació:

http://www.fundaciosabadell.cat/espai-cultura/diada-del-llibre-3/

http://www.fundaciosabadell.cat/wp-content/uploads/2019/04/full-de-ma-sant-jordi-19-baixa.pdf


ORGANITZA:
Fundació 1859 Caixa Sabadell amb el suport de BBVA CX.