Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Èxit de la 7a Festa BBVA de la Tardor: 3.000 persones gaudeixen d'aquesta diada lúdica i familiar

Ha estat una edició especial en la què ens hem pogut retrobar presencialment a l’entorn de la masia de Can Deu per tal de celebrar plegats l’arribada de la tardor. El principal canvi respecte de les edicions anteriors ha esta el control d’aforament en aplicació de les restriccions per a la prevenció de la Covid-19. És per aquest motiu que enguany s’han establert dos torns (de 10 a 12 i de 12 a 14h) i poder així obrir la Festa al màxim de públic possible.

Excepcionalment, els assistents han hagut de costejar el cost de l’emissió de les entrades i de la gestió del control de l’aforament. El gruix de la Festa però, ha esta gratuït com és habitual.

Les dades enregistrades indiquen que han passat per la 7a edició de la Festa BBVA de la Tardor 3.000 persones que era l’aforament previst. L’èxit de la proposta es reflecteix en que divendres passat ja s’havien esgotat les entrades disponibles. És una xifra molt elevada per a una diada d’aquestes característiques en la que hem pogut gaudir d’un temps càlid i assolellat.

Així, l’ampli ventall d’activitats que s’hi oferien, relacionades amb el coneixement del món rural i amb elements propis de la tardor, unit al bon temps ha atret a un nombrós públic de caire familiar que n’ha participat molt activament.

Han destacat especialment, totes les activitats directament lligades amb les tradicions pròpies d’aquesta estació de l’any, com ara la Castanyera Conta-contes, una sàvia castanyera que ha explicat rondalles tradicionals relacionades amb el seu ofici i, a més, ha cuinat 60 quilos de castanyes per poder obsequiar a les famílies que l’escoltaven amb un paperina de castanyes calentes. O també els tallers infantils, com “Decorem productes de tardor”, on els nens decoraven carbasses i moniatos, i “Piquem ametlles”, on els infants han descobert que per obtenir aquest apreciat fruit sec calia treure-li primer la pellofa i tot seguit picar la closca amb un martell i han descobert la recepta per fer ametlles garapinyades.

Seguint el fil d’aquesta temàtica, el públic ha gaudit molt contemplant com l’artista Judit Comes ha esculpit en directe una carbassa gegant, que finalment ha revelat un esquirol amagat dins seu.

D’igual manera, l’Espai gastronòmic, en què cinc entitats han ofert un tast de platets de tardor casolans, ha estat molt reeixit i original i celebrat pel públic. A més, les entitats donaven l’oportunitat de comprar els seus productes i endur-se a casa els sabors de la tardor.

Un any més cal destacar la participació de Katakrak i els seus jocs autònoms d’enginy i creativitat. Enguany ens han ofert els “Enginys Eko-poètiks” per al gaudi d’infants i grans. I per arrodonir-ho hem pogut seguir l’espectacle de titellesCircumloqui” de la Companyia Peus de Porc.

I com és tradició, els assistents a la Festa han pogut visitar la masia de Can Deu, seu del Museu de la Vida al Camp, i els animals de la granja. Els animals són sempre les més sorprenents per als infants i per als què s’ha de tenir una mica de paciència per arribar a conèixer-los.