Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

El treball de la fotoperiodista sabadellenca Victòria Rovira protagonitza la nova exposició de l’Espai Cultura: «Davant l’Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil»

  • La mostra, d’entrada gratuïta, obrirà portes el dimarts 18 de desembre a les 19 h, amb una visita guiada a càrrec de l’autora.
  • L’exhibició —també comissariada per Rovira— és fruit d’un reportatge al Kurdistan Iraquià i a Iraq realitzat l’any 2017, i mostra la lluita Peshmerga contra l’Estat Islàmic i els greus problemes que ha generat l’ISIS a la població civil.
  • L’exposició ha estat organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell.

Sabadell, 13 de desembre de 2018

 

Des del 18 de desembre i fins al 17 de març de 2019, a la sala 1 de L'Espai Cultura Fundació 1859 es podrà visitar l’exposició Davant l’Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil, de la fotoperiodista Victòria Rovira Casanovas (Sabadell, 1991).

 

Sobre l’exposició

La mostra és fruit d’un reportatge al Kurdistan Iraquià i a Iraq realitzat durant 6 mesos l’any 2017. Vol mostrar, d’una banda, la poc coneguda lluita i resistència Peshmerga contra l’Estat Islàmic i, de l’altra, els problemes i el dolor que ha generat la guerra de l’ISIS a la població civil, tant kurda com iraquiana.

El 3 de gener de 2014, l’Estat Islàmic va ocupar la primera ciutat d’Iraq: Falluja. Des d’aleshores, les milícies Peshmerga han fet una feina imprescindible de control al front tot impedint que el grup terrorista ocupés el territori kurd. Malgrat l’esforç d’aquestes milícies, l’Estat Islàmic ha generat greus problemes a la població civil. Grans ciutats, com Mossul, han estat destruïdes; milers de famílies han hagut d’abandonar casa seva per acabar en camps de desplaçats; milers de joves refugiats s’han vist obligats a sortir del país fins a Europa; milers de dones yazidís han estat violades, venudes i assassinades; i milers de persones segueixen desaparegudes.

L’exposició es divideix en tres àmbits: (1) Lluita Peshmerga contra l’Estat Islàmic: entrenaments, lluita en el front i les conseqüències de la batalla. (2) Els problemes que ha generat la guerra de l’ISIS sobre la població civil: desplaçats, refugiats i dones segrestades. (3) La ciutat de Mossul un cop alliberada.

 

Sobre l’autora

Victòria Rovira (Sabadell, 1991) és fotoperiodista i dissenyadora gràfica. Actualment treballa pel Diari de Sabadell i des del 2015, amb l’Agència Cronistas Gráficos (ACG) i l'Agència Pressouth de Quito com a corresponsal de l’Equador a Barcelona i internacional cobrint notícies i realitzant reportatges.

Tanmateix, exerceix com a freelance per empreses i realitza les seves pròpies exposicions. Col·labora, juntament amb l'Agència Pressouth, amb AFP Forum, Nurphoto i GettyImages. Les seves imatges i exposicions han estat publicades a mitjans com ara News Xinhua, News Russia, La Hora Ecuador, Newspaper PUK Media, Kurdsat TV, Mott.pe, Magazine Szerokikadr Nikon, Magazine EyeEm, Newspaper Azhans, Midia Interessante, Fotofaka, Diari de Sabadell, El Periódico de Aragón, Diario de Teruel, Aragón hoy, Eco de Teruel, Revista temps de Franja, Comarques Nord, Bajo Aragón digital, Time Out o La Vanguardia.

Ha realitzat tant exposicions individuals com col·lectives a diferents ciutats i ha obtingut diversos premis fotogràfics, entre ells «Premio Enrique Algarra Beca Photon 2018» i «The 2017 EyeEm Awards» en la categoria de fotoperiodisme. Les seves imatges s'han exposat a institucions com el Museu de l'Estampació de Premià de Mar (Barcelona) o el Museu Juan Cabré de Calaceite (Aragó). El 2017 fou seleccionada per la plataforma en línia Fotografia a Catalunya, que recull de forma conjunta la cultura fotogràfica a Catalunya, fruit del Pla Nacional de Fotografia i impulsat pel Departament de Cultura.

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

VISITES GUIADES

Dimarts 18 de desembre, 19 h

Obertura al públic i visita comentada a càrrec de l’autora i comissària de l’exposició, Victòria Rovira Casanovas.

 

Diumenges 20 de gener i 17 de febrer, 12 h

Visita comentada a càrrec de l’autora i comissària de l’exposició, Victòria Rovira Casanovas.

 

Diumenge 17 de març, 12 h

Visita comentada a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura.

 

Diumenge 24 de març, 12 h

Conferència i debat posterior, moderat per Victòria Rovira, sobre la situació actual a Síria i la crisi dels refugiats. (Ponent per confirmar).

 

* Totes les activitats són gratuïtes.

 

ORGANITZA

Fundació 1859 Caixa Sabadell

 

MÉS INFORMACIÓ, ENLLAÇOS I RECURSOS GRÀFICS

Plana informativa al web de l’Espai Cultura
http://www.fundaciosabadell.cat/espai-cultura/davant-lestat-islamic-lluita-peshmerga-i-poblacio-civil/

Imatges per premsa, en descàrrega directa

http://www.fundaciosabadell.cat/wp-content/uploads/2014/12/imatges-premsa-expo_davant-estat-islamic.zip
Web de Victòria Rovira
http://www.victoriarovira.com/

LLOC DE REALITZACIÓ DE LA MOSTRA

Espai Cultura Fundació 1859

Carrer d’en Font, 25 (08201 – Sabadell).

Tel.: 93 728 66 50

A/e.: espaicultura@fundaciosabadell.cat

 

http://www.fundaciosabadell.cat

Facebook: EspaiCulturaSabadell

Twitter: @EspaiCulturaSbd

 

DATES I HORARI DE VISITA

L'exposició romandrà oberta al públic del 18 de desembre de 2018 al 17 de març de 2019, en el següent horari:

  • De dimarts a divendres, de 17 a 20.30 h
  • Dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 20.30 h. Diumenge, d’11 a 14 h
  • Dilluns i festius tancat