Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Diumenge a l’Espai Cultura, darrera ocasió per gaudir d’una visita guiada a l’exposició «Nines del món»

  • Aquest diumenge, 5 de novembre a les 12 h, es realitzarà la segona i darrera visita comentada i gratuïta que s’ha programat. En aquesta ocasió, a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura.
  • «Nines del món», que es pot visitar fins al proper 14 de gener, és una exposició formada per una selecció d’unes 200 peces, pertanyents a la col·lecció d’Ada Manresa i Civil i Kim Manresa.

L'Espai Cultura de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 acull des del dissabte 7 d'octubre de 2017 fins el 14 de gener de 2018 l'exposició «Nines del Món», que a tres setmanes de l’obertura de portes ja aplega prop d’un miler de visitants. La mostra és una selecció de 200 peces pertanyents a la col·lecció d'Ada Manresa i Civil i el seu pare, el fotoperiodista Kim Manresa.

El programa d’activitats complementàries a l’exposició s’inicià el passat 20 d’octubre amb una visita guiada, de la mà del periodista gràfic comissari de l’exposició, i continua aquest diumenge dia 5 de novembre amb una segona i darrera visita gratuïta, a les 12 h del migdia, aquest cop comentada a càrrec dels serveis pedagògics del centre cultural.

Les propostes al voltant de la mostra clouran al mes de gener amb un taller de construcció de nines artesanals com el que ja es va realitzar a l’octubre i que va resultar un èxit rotund de participació del qual van gaudir una vintena de famílies.

L’exposició fa un recorregut per la història de les nines, des dels seus orígens (la Prehistòria, la vall de l'Indus, l'Antic Egipte, l'Imperi Romà,...), fins a l'actualitat, passant per cada un dels cinc continents. Es tracta d'una mostra de la seva diversitat, amb nines fetes d'os, pell de foca, fusta, llavors, llana,... A través de les quals es tracten temes tan profunds com la religió, la fertilitat, l'esclavitud o les tradicions ancestrals. A la secció de l’exposició dedicada a Europa, s’hi inclou també un espai preferent a les nines de Catalunya i de Sabadell.

Es tracta de la segona vegada que aquesta col·lecció particular s'obre al públic, després que al Nadal passat es va exposar, en format més petit, a Biblioteca Central de Sant Cugat del Vallès.

Ada Manresa i Civil (Sabadell, 2005) va començar la seva col·lecció de nines de ben petita, quan el seu pare va començar a portar-li nines dels seus viatges d'arreu del món. L'any 2014 van publicar junts el llibre «Les meves nines de tot el món. Dels viatges de Kim Manresa» (Edicions Bororo), en el qual Ada Manresa i Civil explica d'on prové cada nina i també hi aporta contes escrits i dibuixats per ella, inspirats en les seves nines. Actualment la seva col·lecció està formada per més de 1.000 nines i a l'Espai Cultura se'n podrà visitar una selecció formada per unes 200 peces.

Descarregueu la nota de premsa en PDF per consultar el detall de les activitats programades i ampliar altres informacions