Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Desemboscament del rodal de la masia de Can Deu

Aquests dies estem acabant les feines de desemboscament del rodal de la masia de Can Deu (pla de Sant Vicenç de Verders i bosc sota de l'espai dels horts) per tal de poder tornar-hi a realitzar les activitats escolars relacionades amb el bosc a partir de febrer (El bosc dels sentits i El bosc mediterrani). La peça de bosc sota dels horts, de la que s'han retirat els pins caiguts, tenia un alzinar molt desenvolupat que en gran part ha perviscut i que permetrà realitzar els circuits escolars a l'hora que es podrà aprofitar per a explicar als alumnes els efectes de la ventada i de la gestió forestal.

També s'han obert part dels camins per tal de facilitar l'accés en les futures feines de desemboscament. Volem recordar als ciutadans que encara no es permet la circulació pel rodal donat que hi ha arbres i brancatge en situació precària a part dels obstacles a terra pels arbres caiguts.

Podeu veure el plànol de les zones de Can Deu on s'ha actuat des del 10 de desembre fins ara

D'una altra banda, el CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals) va engegar al desembre una campanya destinada a què els ciutadans pengin a @Instagram fotografies dels boscos afectats per les ventades del passat 9 de desembre. És necessari que les fotos que es pengin estiguin georeferenciades per tal que es puguin incorporar a la xarxa DeBosCat. Podeu llegir la crida del CREAF a l'enllaç: El CREAF fa una crida als ciutadans per obtenir fotos de boscos afectats pels forts vents