Anar al contingut
Acceptar
Anar al peu de pàgina
Acceptar
Anar al menú
Acceptar

Arrenca una nova temporada de tallers Mini Innova a l'Espai Cultura Fundació 1859

  • Onze propostes —d’entre una i tres sessions— i un Club de ciència setmanal conformen l’oferta de tallers tecnològics infantils i familiars per als mesos de setembre a desembre.
  • Entre les novetats d’aquest trimestre destaquen especialment els tallers de robòtica i les cúpules Leonardome.
  • A partir d’aquest any la programació Mini Innova compta amb el suport de BBVA.

 

Sobre els tallers Mini Innova

La línia de tallers Mini Innova compleix aquest 2019 sis anys de programació ininterrompuda que l’han convertit en una de les propostes pedagògiques més conegudes i innovadores de la ciutat, així com en un dels principals referents de l’activitat social i cultural de l’Espai Cultura Fundació 1859.

L’objectiu d’aquesta programació és apropar als infants les noves tecnologies d’una manera lúdica que incentivi la curiositat, promogui el gust per l’aprenentatge, ajudi al desenvolupament del pensament analític i fomenti l’esperit crític. Alhora, la Fundació 1859 Caixa Sabadell entén que la cultura de les pròximes dècades estarà lligada cada cop més a la tecnologia: és, per tant, una tasca imprescindible fomentar la seva accessibilitat.

Des d’aquest any, a més a més, els tallers Mini Innova compten amb el suport de BBVA, fet que ha permès incloure en la programació propostes d’última generació, especialment en àmbits de coneixement com ara la robòtica, on destaquen les novetats del Lego WeDo 2.0 (que porta un pas més enllà una de les àrees de Mini Innova més reeixides) i el robot True True. Entre els nous tallers, encara que en un altre àmbit, també cal esmentar les cúpules de Leonardo, o Leonardome, un recurs educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo da Vinci («cúpules autosostenibles») a partir de diferents patrons geomètrics.

La programació Mini Innova d’aquest trimestre es completa amb altres tallers ja consolidats durant els últims anys: Construccions motoritzades amb Lego, Lego WeDo: construïm, Descobreix en Bee-Bot, i Màquines en moviment (robòtica); Invents amb littleBits i Postals de Nadal electròniques (electrònica); Programa amb Scratch (videojocs); i Converteix-te en youtuber (multimèdia). Els tallers tenen una duració d’entre una i tres sessions de dues hores, i estan adreçats a infants i joves d’entre 4 a 16 anys.

 

El Club de ciència

També aquest trimestre l’Espai Cultura Fundació 1859 dóna l’inici a una nova proposta de programació infantil: el Club de ciència, un taller setmanal (es realitza els dijous, de 18 a 19 h) on infants de 6 a 9 anys fan activitats de ciència diversa des d’una perspectiva divertida, experimental, interactiva i rigorosa, i on cada trimestre tracten una temàtica concreta.

L’objectiu d’aquest taller és despertar en nens i nenes l’interès sobre el món de la ciència a través de l'experimentació i l'observació directa de tot el que els envolta. Durant el curs es treballaran de forma lúdica i creativa qüestions relacionades amb la física, la química, els invents i la història de la ciència.

Tant el Club de ciència com els tallers Mini Innova requereixen inscripció prèvia. S’hi pot reservar plaça contactant amb l’Espai Cultura per via telefònica o correu electrònic.

 

Més informació i reserves

Plana general dels tallers Mini Innova a la web de l’Espai Cultura

bit.ly/mini-innova

 

Plana del Club de ciència a la web de l’Espai Cultura

bit.ly/ClubCIENCIA

 

Tots els tallers requereixen inscripció prèvia, que es realitza de manera presencial a la recepció de l’Espai Cultura Fundació 1859. S’hi pot reservar plaça per correu electrònic o telèfon.

 

Espai Cultura Fundació 1859
Carrer d’en Font, 25 (08201, Sabadell)
Horari: de dimarts a divendres, de 17 a 20.30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius, tancat.
Tel: 93 725 95 22 (extensió 2)
A/e. espaicultura@fundaciosabadell.cat