Salta al contingut

Festa Major al Museu de la Vida al Camp Jornada de Portes obertes

diumenge, 3 de setembre 2023 a les de 12.30 h a 14:30 h
Masia de Can Deu
Camí del Bosc de Can Deu, 1

Telèfon d’informació
93 716 47 81

Festa Major al Museu de la Vida al Camp
Descripció

 

Coincidint amb la Festa Major de Sabadell el Museu de la Vida al Camp ofereix als ciutadans de Sabadell una jornada de portes obertes el diumenge 3 de setembre de 2023. Aquesta jornada el Museu estarà obert al matí (de 12:30 a 14:30 h). L'entrada és gratuïta, amb aforament limitat i es realitzarà una visita guiada a les 12:30.
 

Important: la jornada de portes obertes és per al Museu i per a les exposicions temporals. Per al taller de granja adreçat a famílies que es realitza els diumenges al matí cal inscripció prèvia amb pagament (places limitades).

 

Tot i que la masia de Can Deu està documentada l’any 1415, la construcció actual es correspon a l’edifici del s. XVII amb importants aportacions de principis del s. XIX i de les restauracions fetes al s. XX. L’estructura general de la masia es correspon a un edifici de planta, pis i golfes, amb teulada a doble pendent, un cos annex tot el llarg de la façana nord i un pati o barri tancat amb edificis annexos. Els materials constructius són els propis de l’entorn, amb parets de tàpia (còdols units amb morter), embigat de fusta de roure i teules de fang cuit. La façana principal està orientada al SSE i compta amb un rellotge de sol a l’espai entre les dues finestres de la sala del primer pis.

A la planta baixa hi trobem l’espai de feina, amb un a entrada/distribuïdor, la cuina (SE) i les sales actualment dedicades a l’exposició de les feines i eines del cicle del conreu del blat, la vinya i l’olivera: els antics estables (SW) i el celler del s. XIX (N). El primer pis es correspon amb la part noble de la casa, de caràcter privat, amb la sala menjador i les habitacions al seu voltant i el menjador d’estiu sobre del celler. Per últim, les golfes ocupen l’espai immediatament damunt de la sala.

La masia de Can Deu forma part del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic de Sabadell, declarats els equipaments situats al centre de la ciutat, d’interès històric artístic. Conjuntament amb l’edifici modernista del carrer Gràcia i l’Espai Cultura estan catalogats com a Patrimoni Cultural per la Generalitat de Catalunya. Els tres edificis formen part de l’inventari del Patrimoni Arquitectònic (Base de dades Gaudí) que l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACdPC) manté per a donar a conèixer els béns culturals arquitectònics de Catalunya. 

 

PREU: Jornada gratuïta de portes obertes. No cal inscripció

 

Festa Major al Museu de la Vida al Camp
Inscripcions

HORARI: diumenge 3 setembre, al matí (de 12:30 a 14:30 h). Visita guiada a les 12:30.

PREU: Jornada gratuïta de portes obertes. No cal inscripció

Festa Major al Museu de la Vida al Camp
Telèfon

93 716 47 81

Festa Major al Museu de la Vida al Camp
Correu electrònic

espainatura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter