Salta al contingut

Esplais: Can Deu a l'estiu.

Del 26 de juny al 28 de juliol 2023 de les 10.00 h a les 14.00 h
Espai Natura Sabadell, Camí de la masia de Can Deu, 1

Telèfon d’informació
93 716 47 81

Esplais: Can Deu a l'estiu.
Descripció

L'Espai Natura Sabadell ofereix una sèrie d'activitats pensades per a esplais i casals d'estiu d'entitats externes que vulguin venir a Can Deu a passar una jornada diferent. Estan dissenyades per a grups de fins a 30 nens/es (es poden fer simultàniament fins a un màxim de 2 grups/dia de cada taller), amb una durada d'entre dues hores i dues hores i mitja. Les activitats es duran a terme els matins, de dilluns a divendres, entre el 26 de juny i el 28 de juliol de 2023.

Cada activitat és conduïda per un monitor, que s'ocupa de les explicacions i l'animació. En acabar, s'entrega als acompanyants un dossier. A banda, cada circuit disposa d'un material específic tant per a la part teòrica com la pràctica que realitza.

 

Els Esplais i Casals d'estiu d'entitats d'entorns en risc d'exclusió tenen un descompte del 20% patrocinat per Quadpack Foundation per les activitats contractades a l'estiu de 2023!

 

Descripció dels tallers

Vida i jocs tradicionals al voltant de la masia (2 hores)

Inicialment es visita la masia en companyia del monitor i, a través d'un joc on els propis nens representen personatges de la masia, se'n mostren les instal·lacions, explicant les funcions dels diferents espais, aspectes de la vida quotidiana i les eines emprades en els conreus. Més tard, els nens infants participaran en diversos jocs d'arrel tradicional en funció de l'edat, com ara el joc de pescar els ous a l'aigua, i acabaran fent un planter per endur-se'l a casa. Aquesta activitat està indicada per a nens/es de 3 a 12 anys.

Fem pa a l'estiu (2 hores)

Taller per a conèixer el procés tradicional d'elaboració del pa. Començarem descobrint les feines i eines emprades en el conreu i la collita del blat visitant el museu i la cuina de la masia. A continuació visitarem els camp de blat per conèixer la planta, utilitzarem un molí manual per obtenir la nostra farina i visitarem la cuina de la masia on hi ha l apastera i el forn. Per finalitzar el taller anirem a l'aula on elaborarem la massa i courem el pa. 

Està indicada per a nens/es de 6 a 12 anys.

Fem oli a l'estiu (2 hores)

Taller per a conèixer el procés per a obtenir l'oli i elaborar productes tradicionals. Començarem descobrint les feines i eines emprades en el conreu i la collita de les olives visitant el museu i la cuina de la masia. A continuació visitarem els camp d'oliveres per aprendre els trets característics de l'arbre i els seus fruits, experimentarem com s'obté l'oli tot matxucant les olives i acabarem l'activitat elaborant un producte tradicional a base d'oli: una crema hidratant. 

Està indicada per a nens/es de 6 a 12 anys.

Els animals de la granja (1 hora)

En aquesta activitat ens centrarem únicament en el coneixement dels principals animals de la granja. Consisteix en un itinerari sensorial per la granja de Can Deu, on trobarem exemplars de les 10 espècies típiques de les granges catalanes tradicionals. Els infants prenen contacte amb el bestiar tot descobrint la seva biologia i els seus aprofitaments i toquen i alimenten els animals.  Aquesta activitat està indicada per a nens/es de 2 a 9 anys.

La granja a l'estiu (2 hores)

La primera part de l'activitat es dedica al coneixement dels animals de granja: quins són, quines característiques físiques tenen, com es reprodueixen, què mengen i quin aprofitament se'n fa; posteriorment es complementa amb un taller manual per realitzar elements relacionats amb la vida a la masia i la granja i l'activitat acaba realitzant jocs tradicionals a l'era de la masia. 

Aquesta activitat està indicada per a nens/es de 3 a 9 anys.

Esplais: Can Deu a l'estiu.
Inscripcions

Preus:

 • 180,00 €/grup els tallers “Vida i jocs tradicionals al voltant de la masia” “Fem pa a l’estiu” i “Fem oli a l’estiu”

 • 170,00 €/grup el taller “Els animals de la granja”

 • 220,00 € / grup el taller “La granja a l’estiu”

Descomptes (no són acumulables)

Els esplais i casals d’estiu de màxima complexitat tenen un descompte del 20%.

Esplais: Can Deu a l'estiu.
Telèfon

93 716 47 81

Esplais: Can Deu a l'estiu.
Correu electrònic

visitesen@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
  Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

  En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

  He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

  Newsletter