Salta al contingut

Vitralls retrobats

Del 7 de desembre 2016 al 29 de gener 2017
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Telèfon d’informació
93 728 66 50

Activitat organitzada per:

Vitralls retrobats
Descripció

Tres vitralls provinents de la primera Sala del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis de Sabadell. Mostrats ara a l’Espai Cultura, de manera complementària i en el marc de l’exposició «Els vitralls retrobats. La restauració del vitrall modernista i noucentista», que té lloc fins el 31 de març a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach, Organitzada per aquesta mateixa entitat, en col·laboració amb l’Art del Vitrall i amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Sabadell.

La primera Sala del Consell d’Administració de la Caixa d’Estalvis de Sabadell estava situada a la part posterior de la planta baixa de la seu central de l’entitat tal com havia projectat l’arquitecte Jeroni Martorell i Terrats.

El finestral de la Sala del Consell, situat a la façana posterior de l'edifici, estava compost per sis plafons a la part inferior i cinc a la part superior. Els tres vitralls exposats estaven situats al centre de la part superior.

El llibre i la guardiola, símbols representatius de la Caixa d’Estalvis de Sabadell, es trobaven emmarcats en rombes i situats en els vitralls laterals inferiors de la dreta i de l’esquerra.

La reforma de l’any 1966 de l’arquitecte Gabriel Bracons modificà tota la façana posterior de l’edifici. Inclosos els vitralls que formaven el finestral de la Sala del Consell.

Uns anys més tard, Joan Serra Renom v restaurar el vitrall corresponent a l’escut de la ciutat de Sabadell.

Vitralls retrobats
Telèfon

93 728 66 50

Vitralls retrobats
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter