Salta al contingut

Visites als edificis modernistes

Del 25 de setembre 2022 al 25 de juny 2023 a les 12 h
Espai Cultura Fundació 1859 i seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

Activitat organitzada per:

Visites als edificis modernistes
Descripció

Seu Fundació 1859 Caixa Sabadell

La visita consisteix en un recorregut comentat per l'apassionant història del patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. D'una banda, la mateixa seu de la Fundació, en origen seu central de la Caixa d'Estalvis de Sabadell. De l'altra, l'edifici de l'Espai Cultura Fundació 1859, nascut com a Escola Industrial d'Arts i Oficis (impulsada per Caixa Sabadell) i, posteriorment, seu de l'Obra Social de Caixa Sabadell. La visita conclou amb una breu estada a la torre mirador (*) de l’Espai Cultura.

La seu central de Caixa Sabadell

Situat al carrer de Gràcia, número 17, l'edifici és una excel·lent mostra del modernisme català. Fou projectat per l'arquitecte Jeroni Martorell entre els anys 1905 i 1915. D'entre els seus elements arquitectònics en destaquen la façana (amb capitells i arcs d'entrada, escultures de Josep Llimona, falses gàrgoles de llagosta, reixes de ferro forjat i relleus de l'escultor Sebastià Badia), el pati Turull (cobert per una claraboia de vitralls procedent de l'antiga biblioteca, dóna cabuda al monument escultòric a Pere Turull i Sallent, fundador de la Caixa d'Estalvis de Sabadell) i un saló modernista on es manifesten rellevants mostres d'arts aplicades com són, entre d'altes, les columnes de fust de marbre i pedra amb capitells esculturats, el paviment de lloses de marbre amb mostres de mosaics florals, heràldics i motius al·legòrics a l'estalvi i la cultura, el conjunt de vitralls de la sala d'accés al saló i les composicions pictòriques, de Ricard Marlet i Saret, als espais motllurats dels arcs.

Idioma: català
Durada aproximada de la visita
:
1 h
Temps màxim d’estada a la torre: 10 minuts (s'hi accedirà per torns)

(*) L’accés a la torre només es pot realitzar a peu (per escales) i no està adaptat a persones amb mobilitat reduïda.


Dates i horari

Properes visites programades (totes a les 12 h):

 • Diumenges (2022): 25 de setembre, 30 d'octubre, 27 de novembre
 • Diumenges (2023): 29 de gener, 26 de febrer, 26 de març, 30 abril 28 de maig i 25 de juny

   


Grups tancats amb data concertada

Podeu concertar en altres dates, segons disponibilitat, visites per a grups tancats d’entre 5 a 25 participants. Consulteu altres detalls i dates disponibles per correu.

Visites als edificis modernistes
Inscripcions

Les entrades individuals es poden adquirir al portal Codetickets, seguint aquest enllaç.

Preus

– Entrada individual: 4€ per persona. Si feu la visita acompanyats de menors de 4 anys, poseu-vos en contacte per correu electrònic amb l’Espai Cultura.

– Grups concertats: preu únic de 45 € sense visita a la torre-mirador de l’Espai Cultura o 65 € amb visita a la torre-mirador.

– Grups escolars: consulteu aquest enllaç.


Fes una consulta
  Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

  En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

  He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

  Newsletter