Salta al contingut

Visita als edificis modernistes per a escolars


Telèfon d’informació
93 728 66 50
Saló modernista. Vista Frontal

Visita als edificis modernistes per a escolars
Descripció

DISPONIBILITAT I RESERVES ON LINE


 Presentació 

La visita guiada pels edificis modernistes de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 consisteix en un recorregut per l'interior de l'antiga Escola Industrial d'Arts i Oficis (actual Espai Cultura Fundació Sabadell 1859), ambdós construïts a començaments del segle XX i amb una intenció molt concreta, per un cantó tenir un edifici més gran on poder allotjar les oficines de Caixa Sabadell (entitat per a la qual es van construir aquests edificis) i per l’altre disposar d’una escola on la gent pogués estudiar un ofici que li permetés trobar una feina.

A la visita s’explica la història dels edificis i l’ús de cadascun des de la seva construcció fins a l’actualitat; es parla de l’arquitecte modernista Jeroni Martorell, autor dels dos edificis; i dels fundadors de Caixa Sabadell, el més conegut dels quals és Pere Turull i Sallent, alcalde i fabricant tèxtil de Sabadell.

Aprofitant tots els elements modernistes que aquests dos edificis ens ofereixen, es fa una descripció detallada de tots aquests, fent especial menció al significat de cada un d’ells. També s’hi inclou una explicació i un recorregut pels jardins (projectats posteriorment) que uneixen els dos edificis. 

Les explicacions s'adapten a l'edat i als interessos dels visitants.

La visita també pot realitzar-se en anglès. 

Objectius:

Difondre el coneixement del patrimoni artístic i històric de la ciutat.
Conèixer el patrimoni arquitectònic de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, obra de l'arquitecte modernista Jeroni Martorell.
Introduir el modernisme amb explicacions tècniques de forma entenedora.
Treballar l'anglès, ja que la visita es pot desenvolupar en aquest idioma.

Competències bàsiques:
- Educació infantil: capacitat d’aprendre a descobrir i tenir iniciativa i capacitat d’aprendre a pensar i comunicar
- Educació primària i secundària: competència artística i cultural, competència comunicativa lingüística i audiovisual i competència del coneixement i la interacció amb el món físic

Desenvolupament:
Durada: 1 hora
Nombre d'alumnes per sessió: fins a 2 grups classe simultàniament
Dates de realització i horaris: durant tot el curs acadèmic en horari a convenir (de 9:30h a 21 h)
Lloc de realització: Seu de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, c. Gràcia núm. 17i Espai Cultura Fundació Sabadell 1859  c. d’en Font núm. 25. Sabadell.
Preu: 30 € per grup classe.

 

Visita als edificis modernistes per a escolars
Inscripcions

Informació i reserves:

Web: www.espaiculturasabadell.cat/escoles
Persona de contacte: Mont Callarisa
Correu electrònic: visitesec@fundaciosabadell.cat 
Telèfon: 93 728 66 50 (de 14h a 21h, de dimarts a divendres) 

Inscripció i reserves

Visita als edificis modernistes per a escolars
Telèfon

93 728 66 50

Visita als edificis modernistes per a escolars
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter