Menús de guerra Cuina d’avantguarda i supervivència
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
Telèfon d’informació
93 728 66 50

Activitat organitzada per:
Menús de guerra
Descripció
Menús de guerra
Cuina d’avantguarda i supervivència
Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany... tots plegats són noms no només que formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tots ells ens ofereixen un mosaic de saber fer davant dels fogons; una constel·lació d’estrelles que camina amb pas ferm escrivint la història de la nostra cuina.
Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. Per això, Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.
Col·labora:
Arxiu Històric de Sabadell
Museu del Gas. Fundació Gas Natural Fenosa
Gremi d’Hostaleria de Sabadell
Comissaria:
Sergi Freixes
Menús de guerra
Telèfon
93 728 66 50
Menús de guerra
Correu electrònic
espaicultura@fundaciosabadell.cat
Menús de guerra
Activitats complementàries
L’exposició s’inaugura el dijous 21 de gener, a les 19 h, acompanyada d’una visita comentada a l’exposició per Sergi Freixes, comissari de l’exposició, seguida d’una intervenció gastronòmica a càrrec de Biscuits Barcelona, gastronomia creativa.
Activitats complementàries de l’exposició
Conferència
Dijous 18 de febrer a les 19 h
Els inicis de la cuina naturista i vegetariana
A càrrec de Sergi Freixes i Odina Capo, especialista en naturisme i trofisme
Taller familiar
Dissabte 5 de març a les 12 h
Cuina de guerrilla
A càrrec de Biscuits Barcelona
Cal Inscripció prèvia
Xerrada-taller
Dijous 17 de març a les 19 h
Km0. Com ser autosuficient
A càrrec de Lola Puig , cofundadora d’Slow Food Km0 a Catalunya
Visites guiades a l’exposició
Diumenge 21 de febrer a les 12 h
A càrrec de Sergi Freixes, comissari de l’exposició
Diumenge 13 de març a les 12 h
A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
Menús de guerra
Visites comentades i conferències
Diumenge 21 de febrer a les 12 h
A càrrec de Sergi Freixes, comissari de l’exposició
Diumenge 13 de març a les 12 h
A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859
Fes una consulta