Salta al contingut

Les veus del tèxtil

De l'1 de setembre al 27 de novembre 2016
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Telèfon d’informació
93 728 66 50

Les veus del tèxtil
Descripció

L’any 2011, El Gremi de Fabricants de Sabadell i la Fundació Bosch i Cardellach van endegar el projecte Les veus del tèxtil, en el marc del conveni Declaració per la difusió del Patrimoni Industrial de Sabadell, signat entre aquestes dues entitats i l’Ajuntament de Sabadell, l’any 2010.  L’objectiu, conservar el testimoni de les persones que havien treballat al sector tèxtil, a través d’un recull oral i visual d’entrevistes, material gràfic i documents diversos aportats voluntàriament.

Un testimoni que resultés representatiu de tots els actors implicats en el sector: empresaris, teòrics, cosidores, nuadores, viatjants, filadores, tintorers, administratius, entre d’altres molts, que han volgut donar fe de la seva experiència vital.

El procés de recopilació, altament participatiu, va donar com a resultat l’aportació de més de 700 fotografies i documents diversos i més de 25 hores d’entrevistes orals, enregistrades en vídeo.

L'exposició resultant és una selecció de fotografies, d'entre tot el material gràfic recollit, escollides pel seu interès, varietat i qualitat. Més un vídeo resum de totes les entrevistes realitzades, ordenat temàticament.

 
INAUGURACIÓ
 

Dijous, 1 de setembre, a les 20h.

Comptarem amb la presència del Sr. Jusèp Maria Boya i Busquet, Director General d'Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni de la Generalitat de Catalunya, i el Pare Abat de Montserrat, Rvdm. P. Josep Maria Soler.

 
ACTIVITATS COMPLEMÈNTARIES
 

El programa d'activitats que detallem a continuació és conjunt a les exposicions Les veus del tèxtil i Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat.

CONFERÈNCIES

 

Les conferències tindran lloc a la seu del Gremi de Fabricants de Sabadell (c/Sant Quirze, núm. 30).

Dues fibres, dos motors: llana i cotó en l'arrencada industrialitzadora de Sabadell, 1790-1870
Dijous 20 d’octubre, a les 19h

A càrrec de Josep Ma. Benaul, professor titular d'Història i Institucions Econòmiques, a la Universitat de Barcelona.


Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat
Dijous, 22 de setembre, a les 19h

A càrrec del pare Pius-Ramon Tragan, frare de l'Abadia de Montserrat i director de l'Scriptorum Biblicum et Orientale, i Salvador Soley, Teòric tèxtil per l'Escola Industrial d'Arts i Oficis de Sabadell i col·laborador en la recerca i anàlisi dels teixits coptes de Montserrat.

VISITES COMENTADES

A l'exposició Les veus del tèxtil
Els diumenges 2 d’octubre i 6 de novembre, a les 12h

A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.


A l’exposició Antic Egipte i teixits coptes de Montserrat
Els diumenges 18 de setembre i 16 d’octubre, a les 12h

A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

TALLER FAMILIAR

Ordit i trama
Dissabte, 5 de novembre, a les 12h

Els participants fabricaran un teler manual que es podran emportar cap a casa. D’aquesta manera, podran experimentar en primera persona com és teixir i com és l’art del tèxtil, tan arrelat a la ciutat de Sabadell.

Edat recomanada: De 6 a 10 anys

Les veus del tèxtil
Inscripcions

Totes les activitats complementàries a les exposicions són gratuïtes. El taller familiar requereix d’inscripció prèvia (podeu reservar plaça per correu o telèfon). En totes les activitats, l’aforament és limitat.

Les veus del tèxtil
Telèfon

93 728 66 50

Les veus del tèxtil
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter