Salta al contingut

L'envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major

Del 4 al 26 de setembre 2019
Espai Cultura Fundació 1859

Telèfon d’informació
93 725 95 22
Envelat

Activitat organitzada per:

L'envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major
Descripció

Els envelats han estat un fenomen cultural que tingué una important rellevància a la societat catalana durant gairebé un segle i mig. Sorgits en el context dels canvis socials profunds de les primeres dècades del segle XIX, i com a conseqüència de la gran afecció que hi havia pel ball a la Barcelona de l’època, els envelats es van expandir ràpidament per tot el territori català i es van convertir en un element imprescindible i emblemàtic de les festes majors.

envelat-web

L'objectiu d’aquesta exposició és rescatar de l’oblit i reivindicar l’envelat com a bé patrimonial i creació original i significativa de l’arquitectura i de la cultura popular festiva catalana; estimular la recerca històrica i la salvaguarda documental i material en relació als envelats, i impulsar-ne la recuperació i recreació amb nous conceptes i formalitzacions.

La mostra, organitzada per la Fundació 1859 Caixa Sabadell, ha estat produïda pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner. Està formada per 41 plafons autoportants que contenen el material expositiu, que inclou textos impresos, fotografies i elements sonors i visuals.

Podeu trobar més informació sobre «L'envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major» a la web del Departament de Cultura.


Entrada gratuïta

Horari de visita
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.

 

L'envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major
Telèfon

93 725 95 22

L'envelat. Arquitectura singular i símbol de la festa major
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter