Salta al contingut

Lego Motoritzat


Telèfon d’informació
93 728 66 50
lego motoritzat

Lego Motoritzat
Descripció

Aquest taller dóna les eines per descobrir com funciona el món real a partir de màquines complexes a partir de la construcció, per equips d’una màquina motoritzada, tot descobrint els elements que el formen (engranatges, politges i derivats, en els quals es tracten temes de física), així com el seu funcionament (forces, fricció, treball, etc.). Finalment, el faran funciona gràcies a la incorporació de motors i piles en el sistema de construcció.

 

En definitiva, es fomenta l’aprenentatge de mecanismes bàsics de construcció, d’estructures i fonts d’energia de la vida real, a l’hora que es treballa la investigació científica i el disseny creatiu d’enginyeria. Tot això, dins del concepte de les STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) on es reforça de nou la idea de treball en equip.

 

Correspon a la versió motoritzada del taller “Lego Màquines Simples”.

 

Observacions per fer el taller a l’escola: es recomana tenir una pantalla o projector per a poder-hi connectar un ordinador portàtil.

 

Nivells educatius:

Cicle Mitjà Educació Primària

Cicle Superior Educació Primària

1r Cicle ESO

 

Durada: 2 hores

Capacitat: 1 grup classe

 

Objectius:

 • Apropar els coneixements bàsics dels conceptes de màquines, mecanismes i engranatges que existeixen i entendre el seu funcionament de forma lúdica i des de la transdisciplinarietat, amb la inclusió de competències i coneixements d’àrees diverses, en una sola activitat, com són la ciència, la tecnologia l’enginyeria i les matemàtiques.
 • Crear i explorar màquines i mecanismes reals, així com investigar els seus principis i desenvolupar conceptes (segons nivell) de forces equilibrades i no equilibrades, fricció o treball, entre d’altres.
 • Promoure l'automotivació i el pensament creatiu mitjançant la presentació d’eines noves i formes flexibles (construcció, deducció i resolució de problemes).
 • Promoure els valors de compartir, cooperació (i no competició), així com els possibles valors socials i culturals d’allò que han creat o construït.

 

Competències:

 

 • Competència d’aprendre a aprendre.
 • Competència matemàtica.
 • Competència en el coneixement i la interacció amb el món físic.

 

Preu a l’Espai Cultura: 165,00€ / grup

Preu a l’Escola: 190,00€ / grup

Escoles Màxima Complexitat: 15% de descompte

Escoles Pla Educatiu d’Entorn: 15% de descompte

Lego Motoritzat
Inscripcions

Inscripció:

visitesec@fundaciosabadell.cat

 

Informació:

Persona de contacte: Mont Callarisa

Telèfon: 93 725 95 22 (extensió 2)

Correu electrònic: visitesec@fundaciosabadell.cat

 

Organitza: Fundació 1859 Caixa Sabadell

Lego Motoritzat
Telèfon

93 728 66 50

Lego Motoritzat
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
  Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

  En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

  He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

  Newsletter