Salta al contingut

La Nova Cançó La veu d'un poble

Del 7 de setembre al 2 de desembre 2018
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Telèfon d’informació
93 728 66 50

La Nova Cançó
Descripció

logo-nova_canco-340x525px-01A la dècada de 1960, la Nova Cançó es converteix en la veu dels Països Catalans. Mentre la dictadura de Francisco Franco sotmet el país a una severa repressió i imposa una dura persecució de la llengua pròpia, aquest moviment artístic projecta al món la seva lluita com un model exemplar del compromís dels cantants d’una col·lectivitat amb el seu poble per reivindicar-ne la identitat. A Europa i a Amèrica, la Nova Cançó i els Països Catalans esdevenen referents alhora culturals i polítics a favor de la llibertat dels individus i de les nacions.

L’exposició té com a voluntat presentar aquest moviment, entre musical i poètic, de lletres i músiques, com un fenomen que va aglutinar la societat catalana en la defensa d’un país, d’una llengua i d’una cultura.  Ho va fer tot demostrant una gran capacitat per connectar amb la gent, atès que es va convertir en la seva banda sonora, i va convertir la llengua catalana en el vehicle d’expressió i relació en un context social i polític molt difícil.

La mostra fa un recorregut des dels inicis de la Nova Cançó fins arribar a l’herència llegada a les noves generacions i vol ser un reconeixement a totes aquelles persones que van esdevenir «la veu d’un poble», gràcies a les quals la Nova Cançó és ara un dels símbols més importants de la societat i la història contemporànies dels Països Catalans.


Entrada gratuïta

Horari de visita
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.

La Nova Cançó
Telèfon

93 728 66 50

La Nova Cançó
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter