Salta al contingut

Gamificació: què és, com funciona

dimecres, 22 de febrer 2017 a les 19h
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Telèfon d’informació
93 728 66 50

Activitat organitzada per:

Gamificació: què és, com funciona
Descripció

Conferència sobre el concepte i la pràctica de la gamificació. A càrrec d'en Jose Abellán, docent i expert en entorns transmèdia.


Gamificar és aplicar aspectes del joc a processos i continguts que, en principi, no tenen perquè ser lúdics per si mateixos. Parlem d'aconseguir que l'aula sigui més motivadora per als alumnes (i que aprenguin més), que el procés de rehabilitació d'un pacient sigui un desafiament (i la seva perserverança no decaigui), que els valors corporatius no caiguin en un «totxo infumable» i que la plantilla els habiti (augmentant el seu sentit de pertinença) i un infinit etcètera on els aficionats al joc tenim molt a dir.

El joc és quelcom seriós, però no ho és; és trivial i no obstant això profund; és imaginatiu i espontani i no obstant això limitat per normes i ancorat al món real; és un regal còsmic que fa que la vida a la terra mereixi la pena…

En aquesta conferència defensaré, aferrissadament, el que ja diuen altres autors, com ara Peter Gray a «Free to Learn» («Libres para aprender» en la traducció al castellà): que el joc està relacionat amb la motivació i l'actitud mental, no tant amb la manifestació externa de la conducta humana. Que el joc no té per què ser o tot o res, som humans i podem variar el grau d'actitud lúdica o esperit lúdic a qualsevol activitat que fem. I que el joc no s'aconsegueix únicament amb una sola característica identificativa, és la suma de diverses característiques.

José Abellán


La conferència és gratuïta i d'accés obert. Emmarcada en el programa d'activitats complementàries a l'exposició en curs Press Start sobre la història del videojoc.

Gamificació: què és, com funciona
Telèfon

93 728 66 50

Gamificació: què és, com funciona
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter