Salta al contingut

Davant l'Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil

Del 18 de desembre 2018 al 17 de març 2019
Espai Cultura Fundació 1859

Telèfon d’informació
93 728 66 50
Davant l'Estat Islàmic

Davant l'Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil
Descripció

L’exposició Davant l’Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil, de la fotoperiodista Victòria Rovira Casanovas, és fruit d’un reportatge al Kurdistan Iraquià i a Iraq realitzat durant 6 mesos l’any 2017. Vol mostrar, d’una banda, la poc coneguda lluita i resistència Peshmerga contra l’Estat Islàmic i, de l’altra, els problemes i el dolor que ha generat la guerra de l’ISIS a la població civil, tant kurda com iraquiana.

El 3 de gener del 2014, l’Estat Islàmic va ocupar la primera ciutat d’Iraq: Falluja. Des d’aleshores, les milícies Peshmerga han fet una feina imprescindible de control al front tot impedint que el grup terrorista ocupés el territori kurd.

Malgrat l’esforç d’aquestes milícies, l’Estat Islàmic ha generat greus problemes a la població civil. Grans ciutats, com Mossul, han estat destruïdes; milers de famílies han hagut d’abandonar casa seva per acabar en camps de desplaçats; milers de joves refugiats s’han vist obligats a sortir del país fins a Europa; milers de dones yazidís han estat violades, venudes i assassinades; i milers de persones segueixen en parador desconegut.

L’exposició es divideix en tres àmbits: (1) Lluita Peshmerga contra l’Estat Islàmic: entrenaments, lluita en el front i les conseqüències de la batalla. (2) Els problemes que ha generat la guerra de l’ISIS sobre la població civil: desplaçats, refugiats i dones segrestades. (3) La ciutat de Mossul un cop alliberada.

Victòria Rovira (Sabadell, 1991) és fotoperiodista i dissenyadora gràfica. Actualment treballa pel Diari de Sabadell i des del 2015 amb l’Agència Cronistas Gráficos (ACG) i l'Agència Pressouth de Quito com a corresponsal de l’Equador a Barcelona i internacional cobrint notícies i realitzant reportatges.

Tanmateix, exerceix com a freelance per empreses i realitza les seves pròpies exposicions. Col·labora, juntament amb l'Agència Pressouth, amb AFP Forum, Nurphoto i GettyImages. Les seves imatges i exposicions han estat publicades a mitjans com ara News Xinhua, News Russia, La Hora Ecuador, Newspaper PUK Media, Kurdsat TV, Mott.pe, Magazine Szerokikadr Nikon, Magazine EyeEm, Newspaper Azhans, Midia Interessante, Fotofaka, Diari de Sabadell, El Periódico de Aragón, Diario de Teruel, Aragón hoy, Eco de Teruel, Revista temps de Franja, Comarques Nord, Bajo Aragón digital, Time Out o La Vanguardia.

Ha realitzat tant exposicions individuals com col·lectives a diferents ciutats i ha obtingut diversos premis fotogràfics, entre ells «Premio Enrique Algarra Beca Photon 2018» i «The 2017 EyeEm Awards» en la categoria de fotoperiodisme. Les seves imatges s'han exposat a institucions com el Museu de l'Estampació de Premià de Mar (Barcelona) o el Museu Juan Cabré de Calaceite (Aragó). El 2017 fou seleccionada per la plataforma en línia Fotografia a Catalunya, que recull de forma conjunta la cultura fotogràfica a Catalunya, fruit del Pla Nacional de Fotografia i impulsat pel Departament de Cultura.

 


Entrada gratuïta

Horari de visita
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.

 

Davant l'Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil
Telèfon

93 728 66 50

Davant l'Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat

Davant l'Estat Islàmic. Lluita Peshmerga i població civil
Activitats complementàries

VISITES GUIADES


Dimarts 18 de desembre, 19 h
Obertura al públic i visita comentada a càrrec de l’autora i comissària de l’exposició, Victòria Rovira Casanovas.

Diumenges 20 de gener, 17 de febrer i 24 de febrer, 12 h
Visita comentada a càrrec de l’autora i comissària de l’exposició, Victòria Rovira Casanovas.

Diumenge 17 de març, 12h
Visita comentada a càrrec dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura.

Totes les activitats són gratuïtes.


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter