Salta al contingut

Contes infantils de la Guerra

Del 6 de juliol al 24 de setembre 2017 Espai Cultura Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

Telèfon de reserva/venda:
93 728 66 50

Activitat organitzada per:

Contes infantils de la Guerra
Descripció

 ELS NOIS DE CARA AL POBLEDurant la II República i la Guerra Civil espanyoles, els principals projectes editorials afins a la República van prendre com a referent la literatura soviètica guiada per la premisa de que els seus infants serien els futurs garants de la revolució i calia, per tant, transmetre'ls des de ben petits els seus valors.

Traslladant la idea al context espanyol d'aquell moment, aquestes editorials van desenvolupar tota una sèrie de títols que adaptaven personatges i contes tradicionals com La caputxeta vermella o L'aneguet lleig, per fer emergir les desigualtats socials i la lluita de classes. Així com també es generà una producció àmplia de nova factura, on trobem autors com Antoniorrobles, Ramon J. Sender o Lola Anglada.

flechasD'igual manera, el bàndol feixista ràpidament s'hi sumà a la dinàmica d'adaptació i ús propagandístic dels contes tradicionals i aquí, per posar un exemple il·llustratiu, la Caputxeta ja no podia ser vermella i passava a ser blava…

En definitiva, Contes infantils de la Guerra proposa la recuperació d’un moment de gran agitació cultural i social, i ens mostra com també a partir de les produccions culturals del període (en aquests cas, els textos i les il·lustracions de la producció editorial infantil) podem conèixer a fons els discursos i plantejaments ideològics de cada bàndol.

Entrada gratuïta

Horari de visita: de dimarts a divendres de 17 a 20.30 h; dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges d'11 a 14 h.

Contes infantils de la Guerra
Telèfon

93 728 66 50

Contes infantils de la Guerra
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter