Salta al contingut

A punt i amunt

De l'1 de setembre 2017 al 4 de març 2018
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Telèfon d’informació
93 728 66 50

A punt i amunt
Descripció

destacada-expo-a_punt_i_amuntEn aquesta exposició podem veure una mostra d’equipaments utilitzats en algunes expedicions que han deixat la petja de l’alpinisme català en les muntanyes més altes del món; però també hi ha molts equipaments, utilitzats en altres ascensions remarcables, que caldria recuperar per tal de conservar la memòria alpinística del nostre país i per aconseguir-ho cal la implicació de tothom.

Aquesta exposició és un primer pas per aconseguir un objectiu més important: Que en un futur proper Catalunya disposi d’un museu dedicat a la muntanya.

A Catalunya l’evolució de l’excursionisme cap a l’alpinisme esportiu es manifesta plenament als anys 30, però amb la utilització d’uns materials que avui ens semblen ben precaris, com són les cordes de cànem, els esquís de fusta, o els piolets i grampons forjats a mà artesanalment, així com els mosquetons o qualsevol ferro utilitzat en l’escalada.

En la dècada dels anys 60 es comencen a organitzar al país les primeres expedicions amb els objectius fixats en muntanyes llunyanes, en les quals els alpinistes catalans juguen un paper determinant. Pas a pas els catalans hem anat assolint els principals cims del món, situant l’alpinisme català a nivell internacional.


Patrocinen:

quadre-web-patrocinadors-01

Entrada gratuïta

Horari de visita: de dimarts a divendres de 17 a 20.30 h; dissabtes d'11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges d'11 a 14 h.

A punt i amunt
Telèfon

93 728 66 50

A punt i amunt
Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat

A punt i amunt
Activitats complementàries

CONFERÈNCIES
 

Dimecres 15 de novembre, a les 19 h
Ferran Latorre: Els 14 vuitmils del Planeta. Tancant el Cercle

Dimecres 13, de desembre a les ,19 h
Òscar Cadiach: Escalant la cua del drac. Broad Peak 8051

Dijous 11 de gener, a les 19 h
Conservació i memòria de l’alpinisme català
A càrrec de Jordi Pons, alpinista expert, Lluís Giner, director tècnic de la Federación Española de Deportes de Montaña y Escalada (FEDEM) i Antoni Ricart, metge expedicionari, especialista en medicina de muntanya. Modera Carles Capellas, membre del Servei General d’Informació de Muntanya (SGIM).

Per motius de control de l’aforament, les conferències requereixen d’inscripció prèvia. Aneu al formulari d’inscripció.

VISITES GUIADES
 

Diumenges 8 d’octubre i 14 de gener, a les 12 h
A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites dels serveis pedagògics de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859.

Activitat apta per a tots els públics.

TALLER FAMILIAR
 

Diumenge 19 de novembre, a les 12 h
Com ens orientem a la muntanya?
Mostrarem diferents tècniques i recursos que podem fer servir a la muntanya per cercar els punts cardinals, tant de dia com de nit. Acabarem la sessió amb una construcció senzilla que ens serà d’ajuda amb una d’aquestes tècniques.

Edats: de 8 a 12
Durada: 1 hora

Totes les activitats són gratuïtes


Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter