Una programació pensada per acostar infants i joves a la robòtica i les noves tecnologies d'una forma lúdica i creativa!


[CANCEL·LAT] Descobreix en Bee-bot

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

diumenge, 8 de novembre 2020 a les 11.30 h

El Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella, concebut per iniciar els més petits a la robòtica. Mentre juguen amb ell, aprenen a donar-li instruccions perquè segueixi un camí traçat i així es treballa el llenguatge direccional: girs, lateralitats i altres conceptes.

[CANCEL·LAT] Construeix cúpules de Leonardo

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 13 de novembre 2020 a les 18 h

Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo da Vinci. A partir de diferents patrons geomètrics podem aixecar «cúpules autosostenibles»: els seus elements no necessiten cap element d’unió. Les cúpules permeten treballar conceptes relacionats amb la geometria, la tecnologia, l’art i la història.

Fem un videojoc online: spaceshooter

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

Del 20 al 27 de novembre 2020 a les 18 h

El taller està centrat, d'una banda, en el procés creatiu d'un videojoc del gènere «spaceshooter» i, de l'altra, en la dinàmica de compartir el resultat amb els companys de l'aula i a la xarxa.

Construccions mecàniques amb Lego

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

dissabte, 21 de novembre 2020 a les 11.30 h

Construïm una màquina simple amb què treballarem els principis bàsics d’engranatges, rodes, eixos, palanques i politges, al mateix temps que establim les bases de l’aprenentatge de ciències i enginyeria.

Converteix-te en youtuber

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

Del 11 al 18 de desembre 2020 a les 18 h

Aprenem a narrar les nostres històries a partir de la remescla de vídeos compartits a Youtube o gravats per nosaltres mateixos. Aprendrem a incorporar música, transicions i altres efectes amb OpenShot, una aplicació senzilla d’edició de vídeo.

Lego WeDo 2.0: programem robots

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

dissabte, 12 de desembre 2020 a les 11.30 h

Lego WeDo 2.0 permet la construcció de diferents robots, ara sense fils, i amb propostes de modificacions sobre el mateix robot, incentivant no només la mateixa construcció sinó també la resolució de problemes.

Postals de Nadal electròniques

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

dissabte, 19 de desembre 2020 a les 11.30 h

Crearem una postal que s’il·lumini amb llums led, gràcies a Chibitronics, una cinta adhesiva de coure, dissenyada per crear circuits elèctrics sobre paper i, així, unificar les manualitats amb l’electrònica.

Màquines en moviment

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

dimecres, 30 de desembre 2020 a les 18 h

Construïm figures amb materials per reciclar i fem que es moguin gràcies a un petit motor i una pila, i també n'afegim components electrònics retirats de joguines, telèfons mòbils i diferents aparells obsolets o trencats!