Consulta les nostres propostes pedagògiques adreçades a grups escolars.


Autòmats de Lego en acció!

Espai Cultura / Escoles

En aquest taller els alumnes aprendran quines peces fan funcionar els autòmats (lleves, bieles, etc.) i com poden interactuar amb ells fent les seves pròpies creacions a partir de peces de Lego i un model de fusta.

Enginys tecnològics: de l’engranatge a la programació

Espai Cultura / Escoles

Aquest taller proposa un recorregut per la tecnologia de manera pràctica i manipulativa. Ens centrarem en quatre aspectes bàsics: els engranatges, circuits elèctrics, construccions makers i la programació amb robots.

Aventures de cine

Espai Cultura / Escoles

Preparem el guió i l’«storyboard» d’un curtmetratge de cinema mut del qual ells mateixos participants en seran els actors.

Bàsic, l'oposat a l'àcid

Espai Cultura / Escoles

Què és un àcid? Què és una base? Què és el pH? En aquest taller donarem resposta a aquestes preguntes i mostrarem mètodes experimentals segurs per poder diferenciar-les de manera tant rigorosa com divertida.

Ciència, acció... Reacció!

Espai Cultura / Escoles

La idea del taller gira al voltant d’alguns elements científics. Amb l’ús d’elements mecànics senzills, experimentarem que tota acció que realitzem sobre un objecte, reacciona d’una manera. Segons els camins i construccions que realitzem, la resposta final serà una o altra.

Capes de la terra i tectònica de plaques

Espai Cultura / Escoles

En aquesta activitat conèixerem com és l’interior del planeta i com està format, així com els processos que es generen quan s’interacciona en aquest món geològic.

Els colors de la llum

Espai Cultura / Escoles

La proposta d’aquest taller és descobrir les característiques i propietats que té la llum, a partir de petites activitats i experiments.

De la cèl·lula a l'ADN

Espai Cultura / Escoles

Investiguem l’estructura de l’ADN per conèixer els seus components i el seu funcionament.

Exposició: La ciència del joc

Espai Cultura / Escoles

Amb aquesta exposició es proposa una visita jugada, és a dir, s’ofereix una visita guiada al llarg dels seus tres grans apartats que permet veure com la ciència intervé en l’evolució de la tecnologia i com posa les bases per al seu funcionament.

Invents científics

Espai Cultura / Escoles

Aquest taller proposa un recorregut per la història de la ciència de manera pràctica i manipulativa. Ens centrarem en l’experimentació de diferents àmbits de la ciència treballant cooperativament.