Salta al contingut

Imatges per al record La Gran Guerra en postals (1914-1918)


Activitat organitzada per:

Imatges per al record
Descripció

L'any 2014 es van iniciar els actes commemoratius que, arreu del món, van evocar l'inici del centenari -el 28 de juliol de 1914- de la més mortífera de les conflagracions: la Gran Guerra o Primera Guerra Mundial (1914-1918), un conflicte bèl·lic d'abast planetari en què van intervenir uns 70 milions de combatents i que va causar prop de 9 milions de víctimes.

Aquest conflicte bèl·lic afectà la majoria de continents i transformà geopolíticament nombrosos territoris arreu del món. En aquest context, sorgiren noves i potents companyies de notícies, d'informació i propaganda i l'edició de sèries de postals -sempre amb imatges censurades- es convertí en una gran eina propagandística. L'exhibició mostra aspectes de la Gran Guerra en diferents camps d'operacions, amb la finalitat d'evocar d'una manera ben gràfica el conflicte. Les postals són el paradigma de l'ús de la imatge per part de tots els bàndols implicats en la Gran Guerra.

L'exposició "Imatges per al record. La Gran Guerra en postals (1914-1918)", mostra reproduccions de postals de la Primera Guerra. Junt amb d'altres documents i textos explicatius permeten elaborar el fil conductor per a reflexionar sobre l'absurditat de la guerra i sobre les seves tràgiques conseqüències.

La informació sobre el material, les necessitats tècniques i el cost d'aquesta exposició la trobareu al Catàleg d'exposicions itinerants.

Si esteu interessat en acollir aquesta exposició podeu posar-vos en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@fundaciosabadell.cat o el telèfon 93 725 95 22.


<

Fes una consulta
    Responsable: FUNDACIÓ ESPECIAL ANTIGA CAIXA SABADELL 1859 - NIF: G-66055286. Adreça postal: carrer Gràcia 17. Sabadell. Telèfon 937259522. Correu electrònic: fundacio@fundaciosabadell.cat

    En nom de la Fundació tractem la informació que ens facilita amb la finalitat d'informar-lo de les activitats que organitzem. Les dades que ens proporcioni es conservaran mentre no ens indiqui el contrari. Les dades no se cediran a tercers llevat dels casos en què existeixi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir informació sobre si a la Fundació estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió.

    He llegit les condicions i accepto els seus termes d'ús.

    Newsletter