Salta al contingut

Del 24 de gener al 21 de febrer 2016 de les 9.30 h a les 14 h
Espai Natura Fundació Sabadell 1859

Activitat organitzada per:
Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

Patrocina:BBVA CX

Jornades de plantació al bosc de Can Deu

Les jornades previstes per a la plantació del bosc de Can Deu són els diumenges 24 i 31 de gener i 14 i 21 de febrer.

Si voleu participar en alguna d'aquestes jornades és necessari que feu la inscripció prèvia enviant un correu electrònic a espainatura@fundaciosabadell.cat especificant quin és el dia que voleu venir, el vostre nom i cognoms, l'edat, DNI i un telèfon de contacte.

Programa de les jornades de plantació al bosc de Can Deu

De 9:30 a 10:00h El punt de trobada per a l'inici de la jornada és la masia de Can Deu (c. de la Prada, s/n. Sabadell). 

De 10:00 a 10:30h Esmorzar comunitari amb el personal de l’equipament.

De 10:30 a 11:30h Constitució de grups de treball i descobriment del bosc

▫ Visita comentada a l’exposició “El futur del Bosc de Can Deu”, que servirà per descobrir com era el bosc abans, que va succeir el desembre passat, què s’ha fet durant aquesta primavera i estiu i quin pot ser el futur d’aquest espai. 

▫ Itinerari comentat pel Bosc per conèixer quin és el seu estat actual i quines són les actuacions que s’hi estan duent a terme. Els grups aniran sempre acompanyats d’un monitor de l’equipament. L’itinerari ens portarà fins a la zona de treball. Durant el recorregut s’identificaran les principals espècies vegetals i animals dels boscos mediterranis així com la seves adaptacions. Hi ajudarà molt l’ús de la guia de camp.

D’11:30 a 12:30h Treball de camp

▫ Cada grup ocuparà un sector determinat, on trobarà unes marques que li permetran saber on han de fer el sot (excavat prèviament). Els llocs triats per a fer el sot han estat seleccionats prèviament per personal tècnic, que haurà desbrossat la zona, alliberant-la de malesa i arbusts competidors.

▫ Amb ajut de guants, aixades, pics i pales els participants aniran obrint els clots, d’uns 30x30cm (fets prèviament amb l’excavadora), col·locaran la planta i la taparan. Hi haurà 9 arbrets per a cada participant i seran plantats a una distància aproximada de 3 metres.

▫ Juntament amb els plançons, es lliurarà a cada voluntari una etiqueta per tal que pugui indicar la data de la plantació i el seu nom o algun sentiment que vulgui expressar. Serà l’acció d’apadrinament de l’arbre, al qual animem a que segueixi cuidant per tal que pugui esdevenir un exemplar vigorós i adult.

▫ El monitor i els integrants de l’ADF resoldran preguntes, dubtes, sobre la repoblació, el bosc, la funció de les ADFs... Els voluntaris podran atansar-se al dipòsit d’aigua o cisterna de què disposa l’Associació, omplir les regadores i regar el clot on hi ha plantat l’arbre.

▫ Paral·lelament, els monitors, amb l’ajut de voluntaris, plantaran rètols que serviran per informar que ha estat una zona repoblada i demanar que no es trepitgi.

De 12:30 a 13:00h Retorn a la masia.

De 13:00 a 14:00h Comiat

▫ Agraïment a tots els participants per la tasca feta i engrescar-los a apadrinar o vetllar pels arbrets que hi han plantat al llarg dels propers anys, en què seran molt febles.

Qui vulgui, es pot quedar a fer una visita guiada per les instal·lacions del Centre d’Educació Ambiental, en especial a la granja, on els assistents podran conèixer i tocar els 10 tipus d’animals domèstics més representatius del món rural; qui ho desitgi podrà també entrar a la masia, seu del Museu de la Vida al Camp.


Inscripcions

Cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a: espainatura@fundaciosabadell.cat

Les dades que s’han de facilitar per a la inscripció són:

Dia escollit, nom, cognoms, edat, telèfon i DNI.

Telèfon

93 716 47 81

Correu electrònic

espainatura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *