Salta al contingut

Del 25 de juny al 26 de juliol 2019 de les 10.00 h a les 14.00 h
Espai Natura Sabadell, C/ de la Prada, s/n

Activitat organitzada per:
Fundació 1859 Caixa Sabadell amb el suport de BBVA
Fundació 1859 Caixa Sabadell amb el suport de BBVA

Descarrega
més informació

Jugant amb la palla

L'Espai Natura Sabadell ofereix una sèrie d'activitats pensades per a esplais i casals d'estiu. Estan dissenyades per a grups de fins a 30 nens/es (es poden fer simultàniament fins a un màxim de 3 grups/dia de cada taller), amb una durada d'entre dues hores i dues hores i mitja. Les activitats es duran a terme els matins, de dilluns a divendres, entre el 25 de juny i el 26 de juliol de 2019 i la primera setmana de setembre.

Cada activitat és conduïda per un monitor, que s'ocupa de les explicacions i l'animació. En acabar, s'entrega als acompanyants un dossier. A banda, cada circuit disposa d'un material específic tant per a la part teòrica com la pràctica que realitza.

Els Esplais i Casals d'estiu clients del BBVA CX tenen un descompte del 15% per les activitats contractades a juliol de 2019!

 

Descripció dels tallers

Vida i jocs tradicionals al voltant de la masia

Inicialment es visita la masia en companyia del monitor i, a través d'un joc on els propis nens representen personatges de la masia, se'n mostren les instal·lacions, explicant les funcions dels diferents espais, aspectes de la vida quotidiana i les eines emprades en els conreus. Més tard, els nens, situats a l'era de la masia, participaran en diversos jocs d'arrel tradicional en funció de l'edat, com ara el joc de les ferradures, el de collir pedres,... Aquesta activitat està indicada per a nens/es de 3 a 12 anys.

Fem pa. El conreu tradicional del blat

Aquesta activitat és una adaptació del taller per a escolars. Les principals diferències es deuen a la reducció de les explicacions teòriques i de la visita al Museu per a fer-la més àgil. Per contra, els esplais aprofiten el camp de blat existent a l'hort de Can Deu per a simular el treball de la sega i l'era per al procés del batre i el ventar, obtenint així el seu propi gra que seguidament passen a moldre en un molí manual. Finalment, a l'aula, acabaran pastant i coent el seu propi pa. Està indicada per a nens/es de 6 a 12 anys.

Els animals de la granja

La primera part de l'activitat es dedica al coneixement dels animals de granja: quins són, quines característiques físiques tenen, com es reprodueixen, què mengen i quin aprofitament se'n fa; posteriorment es complementa amb un taller manual per realitzar elements relacionats amb la vida a la masia i la granja i l'activitat acaba realitzant jocs tradicionals a l'era de la masia. Aquesta activitat està indicada per a nens/es de 3 a 9 anys. 


Inscripcions

Preus:

Els tallers “Vida i jocs tradicionals al voltant de la masia” i “Fem pa. El conreu tradicional del blat”: 165,00 €/grup. El taller “Els animals de la granja”: 197,00 € / grup.

Els esplais i casals d’estiu clients del BBVA CX tenen un descompte del 15% en el preu.

Telèfon

93 716 47 81

Correu electrònic

espainatura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>