Salta al contingut

diumenge, 28 de febrer 2021 a les 12 h
Espai Cultura Fundació 1859 i seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell

Visites als edificis modernistes

Seu Fundació 1859 Caixa Sabadell

La visita consisteix en un recorregut comentat per l'apassionant història del patrimoni modernista de la Fundació 1859 Caixa Sabadell. D'una banda, la mateixa seu de la Fundació, en origen seu central de la Caixa d'Estalvis de Sabadell. De l'altra, l'edifici de l'Espai Cultura Fundació 1859, nascut com a Escola Industrial d'Arts i Oficis (impulsada per Caixa Sabadell) i, posteriorment, seu de l'Obra Social de Caixa Sabadell. La visita conclou amb una breu estada a la torre mirador (*) de l’Espai Cultura.

La seu central de Caixa Sabadell

Situat al carrer de Gràcia, número 17, l'edifici és una excel·lent mostra del modernisme català. Fou projectat per l'arquitecte Jeroni Martorell entre els anys 1905 i 1915. D'entre els seus elements arquitectònics en destaquen la façana (amb capitells i arcs d'entrada, escultures de Josep Llimona, falses gàrgoles de llagosta, reixes de ferro forjat i relleus de l'escultor Sebastià Badia), el pati Turull (cobert per una claraboia de vitralls procedent de l'antiga biblioteca, dóna cabuda al monument escultòric a Pere Turull i Sallent, fundador de la Caixa d'Estalvis de Sabadell) i un saló modernista on es manifesten rellevants mostres d'arts aplicades com són, entre d'altes, les columnes de fust de marbre i pedra amb capitells esculturats, el paviment de lloses de marbre amb mostres de mosaics florals, heràldics i motius al·legòrics a l'estalvi i la cultura, el conjunt de vitralls de la sala d'accés al saló i les composicions pictòriques, de Ricard Marlet i Saret, als espais motllurats dels arcs.

Idioma: català
Durada aproximada de la visita
:
1 h
Temps màxim d’estada a la torre: 10 minuts (s'hi accedirà per torns)

(*) L’accés a la torre només es pot realitzar a peu (per escales) i no està adaptat a persones amb mobilitat reduïda.


Dates i horari

Properes visites programades (totes a les 12 h):

  • Diumenges 28 de febrer, 28 de març, 25 d'abril, 30 de maig i 27 de juny

Grups tancats amb data concertada

Podeu concertar en altres dates, segons disponibilitat, visites per a grups tancats d’entre 5 a 25 participants. Consulteu altres detalls i dates disponibles per correu.


Inscripcions

Cal inscripció prèvia, que es realitza presencialment a la recepció de l’Espai Cultura, en horari d’obertura i atenció al públic. Podeu reservar plaça per correu electrònic, telèfon o mitjançant aquest formulari.

Preu: 3 € per persona. Menors de 4 anys, entrada gratuïta.

Grups concertats: preu únic de 40 €, sense visita a la torre-mirador de l’Espai Cultura, o 60 € amb visita a la torre-mirador.

Per a grups escolars, consulteu aquest enllaç.

Telèfon

93 725 95 22 (extensió 2)

Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *