Salta al contingut

Menús de guerra Cuina d’avantguarda i supervivència

Exposicions

Del 21 de gener al 20 de març 2016
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Activitat organitzada per:
Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859
Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859

ok portada menus de guerra

Menús de guerra
Cuina d’avantguarda i supervivència 

Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany... tots plegats són noms no només que formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tots ells ens ofereixen un mosaic de saber fer davant dels fogons; una constel·lació d’estrelles que camina amb pas ferm escrivint la història de la nostra cuina.

Aquesta història, però, no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal. Per això, Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

 

menus_guerra

 

Organitza:

LOGO FUNDACIO CS-01NOU_FAC+BBVA+CXlogo-MHC1-300x205   logo Generalitat cultura_h3

 Col·labora:

Arxiu Històric de Sabadell
Museu del Gas. Fundació Gas Natural Fenosa
Gremi d’Hostaleria de Sabadell

 Comissaria:

Sergi Freixes

 

 


Activitats complementàries

L’exposició s’inaugura el dijous 21 de gener, a les 19 h, acompanyada d’una visita comentada a l’exposició per Sergi Freixes, comissari de l’exposició, seguida d’una intervenció gastronòmica a càrrec de Biscuits Barcelona, gastronomia creativa.

Activitats complementàries de l’exposició

Conferència
Dijous 18 de febrer a les 19 h
Els inicis de la cuina naturista i vegetariana
A càrrec de Sergi Freixes i Odina Capo, especialista en naturisme i trofisme

Taller familiar
Dissabte 5 de març a les 12 h
Cuina de guerrilla
A càrrec de Biscuits Barcelona
Cal Inscripció prèvia

Xerrada-taller
Dijous 17 de març a les 19 h
Km0. Com ser autosuficient
A càrrec de Lola Puig ,  cofundadora d’Slow Food Km0 a Catalunya

Visites guiades a l’exposició 
Diumenge 21 de febrer a les 12 h
A càrrec de Sergi Freixes, comissari de l’exposició

Diumenge 13 de març a les 12 h
A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Visites comentades i conferències

Diumenge 21 de febrer a les 12 h
A càrrec de Sergi Freixes, comissari de l’exposició

Diumenge 13 de març a les 12 h
A càrrec de Mont Callarisa, responsable de visites de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Telèfon

93 728 66 50

Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>