Salta al contingut

Del 7 de setembre al 2 de desembre 2018
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Exposicions

logo-nova_canco-340x525px-01A la dècada de 1960, la Nova Cançó es converteix en la veu dels Països Catalans. Mentre la dictadura de Francisco Franco sotmet el país a una severa repressió i imposa una dura persecució de la llengua pròpia, aquest moviment artístic projecta al món la seva lluita com un model exemplar del compromís dels cantants d’una col·lectivitat amb el seu poble per reivindicar-ne la identitat. A Europa i a Amèrica, la Nova Cançó i els Països Catalans esdevenen referents alhora culturals i polítics a favor de la llibertat dels individus i de les nacions.

L’exposició té com a voluntat presentar aquest moviment, entre musical i poètic, de lletres i músiques, com un fenomen que va aglutinar la societat catalana en la defensa d’un país, d’una llengua i d’una cultura.  Ho va fer tot demostrant una gran capacitat per connectar amb la gent, atès que es va convertir en la seva banda sonora, i va convertir la llengua catalana en el vehicle d’expressió i relació en un context social i polític molt difícil.

La mostra fa un recorregut des dels inicis de la Nova Cançó fins arribar a l’herència llegada a les noves generacions i vol ser un reconeixement a totes aquelles persones que van esdevenir «la veu d’un poble», gràcies a les quals la Nova Cançó és ara un dels símbols més importants de la societat i la història contemporànies dels Països Catalans.


Entrada gratuïta

Horari de visita
De dimarts a divendres de 17 a 20:30 h; dissabtes, d’11 a 14 h i de 17 a 21 h; diumenges, d’11 a 14 h; dilluns i festius tancat.


Telèfon

93 728 66 50

Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *