Salta al contingut

dijous, 1 d'abril 2021 a les 18 h
Espai Cultura Fundació 1859

Activitat organitzada per:

Tallers Innova +

La placa Arduino és una plataforma de hardware lliure pensada per facilitar a tothom l'ús de l'electrònica d'una manera creativa; un microcontrolador de codi obert que serveix per construir i programar objectes interactius de molt diversa mena. La placa, de preu assequible (en ser un projecte de maquinari lliure, existeixen una gran quantitat de versions derivades de la placa original i compatibles amb aquesta i el seu software), està dissenyada per connectar-hi múltiples components d'expansió, i el seu entorn de programació resulta de fàcil aprenentatge per a tothom, encara que no tinguem cap noció prèvia.

Els seus usos són tan variats que la llista seria inacabable: hi ha exemples que van des de la domòtica a la recerca científica, passant per camps com l'automoció, l'aeronàutica o la impressió 3D i la telefonia mòbil. En el plànol d'usos particular o artístics i creatius, també trobem infinitat d'idees de baix cost i fàcils de desenvolupar: projectes divertits a realitzar per afició, però també multitud de propostes brillants per construir objectes útils que ens resolguin petites necessitats del dia a dia i de la llar.

En el present taller, coneixerem les bases de l’electrònica i la programació per tal de poder construir petits projectes que ens permetin interactuar amb la realitat a través de dispositius electrònics i gestionar de forma remota el nostre entorn domèstic. Aquest és un curset totalment pràctic, per al qual no calen coneixements previs ni d'electrònica ni de programació.

El taller serà impartit per Martí Puig (Sabadell, 1991), titulat en electrònica per l'IES Castellarnau. Ha treballat en diferents projectes i empreses d’electrònica i robòtica educativa. És administrador i fundador de la pàgina de Facebook Arduino Spain, i de l’acadèmia DyWork, on forma alumnes en robòtica educativa i electrònica. A l'Espai Cultura Fundació 1859 ja ha impartit nombrosos tallers, tant per a adults com per a infants, en l'àmbit del programari lliure i la cultura maker.

Durada: 4 sessions de 2 hores.

Horari: dimarts 4, 11, 18 i 25 de maig, de 18 a 20 h.

CONTINGUTS DEL TALLER

Sessió 1

- L'origen d'Arduino.

- Què és i en què es diferencia d'altres plaques similars.

- Funcionament.

- Entrades analògiques i digitals.

Sessió 2

- Introducció a l'entorn de programació.

- Carreguem el primer programa!

- Dissenyem un programa per encendre LEDs.

- Realitzem un circuit amb un led RGB controlat per joystick.

Sessió 3

- Creació d'un sensor de distància.

- Creació d'un sensor de distància sobre un servo.

- Creació d'una estació meteorològica.

Sessió 4

- Connexió d'una pantalla LCD per mostrar les dades obtingudes.

Taller per a majors de 18 anys


Inscripcions

El taller requereix inscripció prèvia, que es realitza a la recepció de l’Espai Cultura en horari d’obertura i atenció al públic. Pots reservar plaça per correu electrònic, telèfon o mitjançant aquest formulari d’inscripció.

Preu: 70 €: 40 € d’inscripció + 30 € de materials, que són els següents:

  • Placa ELEGOO UNO R3 (compatible amb Arduino), amb cable USB inclòs.
  • Joystick, sensor de distància, sensor d’humitat i servomotor.
  • Placa protoboard i mòdul de visualització LCD.
  • Altres components: leds RGB, resistències, cables de connexió…

Si ja tens o prefereixes adquirir pel teu compte alguns dels materials, descomptarem del preu del taller la quantitat corresponent. Pots posar-te en contacte amb l’Espai Cultura perquè et facilitem una relació exacta del material necessari i de fabricants i proveïdors diversos (en línia o amb botiga física).

Telèfon

93 725 95 22 (extensió 2)

Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *