Salta al contingut

dijous, 15 de juny 2017 a les 19h
Espai Cultura Fundació Sabadell 1859

Activitat organitzada per:

Exposicions

gamer-acriticLa identitat gamer es pot entendre com un concepte forjat en els darrers anys per definir nous col·lectius de jugadors que, independentment de la seva edat o gènere, gaudeixen de totes aquelles activitats relacionades amb els videojocs, la programació digital i la jugabilitat en línia. Un cop ens hem endinsat en aquest món, però, ens adonarem que aquest terme s'identifica amb unes idees, pràctiques i prejudicis molt concrets. Essent testimonis de la mercantilització creixent de l'àmbit del videojoc, d'una banda, la construcció d'una identitat lligada a la defensa del consumidor s'ha entès com a necessària per una bona part del públic. De l'altra, un gruix molt important de controvèrsies i escàndols ens fan dubtar de si el moviment gamer exerceix realment un rol crític o si només actua com a interlocutor d'una mena de consumidor que, a més a més, es mostra immobilista i intolerant davant certes problemàtiques. De tot això i més en parlarem a la darrera sessió del nostre cicle de debats oberts..

Oriol Canals, conductor del debat.


CICLE DE DEBATS OBERTS

Aquest col·loqui s'emmarca en un cicle de debats, conduïts per Oriol Canals, organitzat dins el programa d’activitats complementàries a l'exposició en curs «Press Start», que ens relata la història del videojoc. La realització del cicle va de gener a juny, amb sessions previstes cada tercer dijous de mes, a les 19h. Un espai per reflexionar de manera compartida, en un ambient distès, sobre diferents reptes, polèmiques o problemàtiques actuals del món dels videojocs i tot el que els envolta.


SESSIONS REALITZADES

19 de gener
Els videojocs són art?

16 de febrer
Violència en els videojocs, un aspecte a combatre?

16 de març
Sexualitats i rols de gènere en els videojocs

20 d'abril
El videojoc com a transmissor de cultura i debat social

18 de maig
La reapropiació de l'espai indie en el mercat dels videojocs


Tots els debats són gratuïts i d'accés obert, amb aforament limitat. Podreu seguir la crònica de cada debat realitzat a través del blog de l'exposició: www.enjoc.org.


Telèfon

93 728 66 50

Correu electrònic

espaicultura@fundaciosabadell.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *