Espai Cultura Fundació 1859

 

L’Espai Cultura Fundació 1859 (c. d’en Font, 1-25; Sabadell) s’ubica en un edifici modernista encarregat per Caixa Sabadell a l’arquitecte Jeroni Martorell el 1907. Originalment va ser edificat per allotjar les aules, els tallers i les dependències de l’Escola Industrial i d’Arts i Oficis de Sabadell, que hi va tenir la seva seu fins a primers dels anys seixanta.

A partir de llavors va ser remodelat en la seva distribució interior per acollir les dependències de l’Obra Social de Caixa Sabadell: la biblioteca, els estatges de diverses entitats culturals de la ciutat, un auditori i una aula de conferències.

En l’actualitat l’Espai Cultura és un espai sociocultural que té com a referents la innovació i la cultura, i la seva implicació en la societat actual, amb una especial dedicació a l’art i l’educació. Disposa de sales d’exposicions, auditoris, aules i un jardí amb un amfiteatre. És un espai obert a la ciutadania dedicat a la difusió, formació i producció de continguts socioculturals, amb una programació oberta i de qualitat.

La programació d’aquest equipament s’adreça a diferents col·lectius, amb continguts i formats innovadors, i amb la voluntat de fomentar la participació i treballar en xarxa amb centres, col·lectius i persones amb interessos comuns. Al llarg del curs trobareu exposicions, tallers, espectacles familiars, cicles de cinema, activitats per a escoles o visites al seu patrimoni modernista, i podreu gaudir de la programació cultural dels vespres d’estiu al jardí, entre d’altres propostes.

El centre també és un punt de trobada d’altres entitats i organitzacions que utilitzen els diferents espais (auditoris, sales, aules, amfiteatre, jardí…) per a celebrar les seves activitats.