Una programació pensada per acostar infants i joves a la robòtica i les noves tecnologies d'una forma lúdica i creativa!


Lego WeDo: construïm robots

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 7 de febrer 2020 a les 18 h

Taller per iniciar els infants a la robòtica. Aprenem plegats a construir figures robòtiques, pas a pas, i en acabar veiem com es controlen des de l’ordinador.

Descobreix en Bee-bot

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

diumenge, 16 de febrer 2020 a les 11.30 h

El Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella, concebut per iniciar els més petits a la robòtica. Mentre juguen amb ell, aprenen a donar-li instruccions perquè segueixi un camí traçat i així es treballa el llenguatge direccional: girs, lateralitats i altres conceptes.

Construccions mecàniques amb Lego

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 28 de febrer 2020 a les 18 h

Construïm una màquina simple amb què treballarem els principis bàsics d’engranatges, rodes, eixos, palanques i politges, al mateix temps que establim les bases de l’aprenentatge de ciències i enginyeria.

Lego WeDo 2.0: programem robots

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 13 de març 2020 a les 18 h

Lego WeDo 2.0 permet la construcció de diferents robots, ara sense fils, i amb propostes de modificacions sobre el mateix robot, incentivant no només la mateixa construcció sinó també la resolució de problemes.

Investiga amb el robot True True

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

diumenge, 22 de març 2020 a les 11.30 h

True True és un robot pensat per iniciar els més petits en la programació i desenvolupar el pensament computacional; amb ell es poden realitzar una gran varietat d’activitats de programació amb ordinador i sense, mitjançant aplicacions per a dispositius mòbils.

Autòmats de Lego en acció!

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 27 de març 2020 a les 18 h

Els autòmats són màquines que imiten la figura i els moviments d’un ésser animat. En aquest taller els alumnes aprendran quines peces fan funcionar els autòmats (lleves, bieles, etc.) i com poden interactuar amb ells fent les seves pròpies creacions a partir de peces de Lego i un model de fusta.

Programa videojocs amb Scratch

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

Del 7 al 9 d'abril 2020 a les 10 h

L'Scratch és una aplicació de codi obert pensada per iniciar els infants a la programació de videojocs, ja que fa servir un sistema visual molt intuïtiu basat en blocs de colors.

Fes la teva rosa de Sant Jordi electrònica!

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 17 d'abril 2020 a les 18 h

Amb l’ajut d’uns petits elements electrònics anomenats Chibitronics, els participants tindran l’ocasió de crear la seva pròpia rosa de Sant Jordi a partir de circuits elèctrics, mentre aprenen sobre l’electrònica d’una manera visual i intuïtiva.

Construeix cúpules de Leonardo

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 29 de maig 2020 a les 18 h

Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo da Vinci. A partir de diferents patrons geomètrics podem aixecar «cúpules autosostenibles»: els seus elements no necessiten cap element d’unió. Les cúpules permeten treballar conceptes relacionats amb la geometria, la tecnologia, l’art i la història.

Lego Spike Prime

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 12 de juny 2020 a les 18 h

Un nou set de Lego que combina elements de construcció amb un «hardware» molt fàcil d’utilitzar i un intuïtiu llenguatge de programació en format trencaclosques.