Una programació pensada per acostar infants i joves a la robòtica i les noves tecnologies d'una forma lúdica i creativa!


Construccions motoritzades amb Lego

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 18 d'octubre 2019 a les 18 h

Tot jugant a construir vehicles i màquines, en aquest taller els infants descobreixen politges, engranatges i alguns conceptes bàsics de la mecànica: una àrea de coneixement indispensable en altres camps de la tecnologia com ara la robòtica.

Invents electrònics amb littleBits

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 25 d'octubre 2019 a les 18 h

Taller per apropar-nos a l'electrònica creativa de manera molt senzilla: podrem crear des de joguines elèctriques fins a instruments musicals, gràcies a littleBits, un sistema de blocs imantats per crear circuits electrònics a força d'unir components diferents com qui fa servir un joc de peces de construcció.

Investiga amb el robot True True

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 8 de novembre 2019 a les 18 h

True True és un robot pensat per iniciar els més petits en la programació i desenvolupar el pensament computacional; amb ell es poden realitzar una gran varietat d’activitats de programació amb ordinador i sense, mitjançant aplicacions per a dispositius mòbils.

Construeix cúpules de Leonardo

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 15 de novembre 2019 a les 18 h

Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo da Vinci. A partir de diferents patrons geomètrics podem aixecar «cúpules autosostenibles»: els seus elements no necessiten cap element d’unió. Les cúpules permeten treballar conceptes relacionats amb la geometria, la tecnologia, l’art i la història.

Lego WeDo: construïm robots

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

divendres, 22 de novembre 2019 a les 18 h

Taller per iniciar els infants a la robòtica. Aprenem plegats a construir figures robòtiques, pas a pas, i en acabar veiem com es controlen des de l’ordinador.

[CANCEL·LAT] Programa amb mClon

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

Del 16 al 30 de novembre 2019 a les 11.30 h

El robot mClon és una eina educativa ideal per iniciar-se en el món de la programació. Es basa en la placa Arduino (una plataforma de creació electrònica de codi obert), pel que és compatible amb diversos programaris relacionats i es pot adaptar a projectes de tota mena.

Programa videojocs amb Scratch

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

Del 16 al 30 de novembre 2019 a les 11.30 h

L'Scratch és una aplicació de codi obert pensada per iniciar els infants a la programació de videojocs, ja que fa servir un sistema visual molt intuïtiu basat en blocs de colors.

Descobreix en Bee-bot

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

diumenge, 1 de desembre 2019 a les 11.30 h

El Bee-bot és un petit robot amb forma d’abella, concebut per iniciar els més petits a la robòtica. Mentre juguen amb ell, aprenen a donar-li instruccions perquè segueixi un camí traçat i així es treballa el llenguatge direccional: girs, lateralitats i altres conceptes.

Converteix-te en youtuber

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

Del 13 al 20 de desembre 2019 a les 18 h

Aprenem a narrar les nostres històries a partir de la remescla de vídeos compartits a Youtube o gravats per nosaltres mateixos. Aprendrem a incorporar música, transicions i altres efectes amb OpenShot, una aplicació senzilla d’edició de vídeo.

Postals de Nadal electròniques

Espai Cultura / Tallers Mini Innova

dissabte, 21 de desembre 2019 a les 11.30 h

Crearem una postal que s’il·lumini amb llums led, gràcies a Chibitronics, una cinta adhesiva de coure, dissenyada per crear circuits elèctrics sobre paper i, així, unificar les manualitats amb l’electrònica.