Consulta les nostres propostes pedagògiques adreçades a grups escolars.


Teatre científic: El mag Merlí

Espai Cultura / Escoles

Per fi, el mag Merlí està disposat a compartir amb nosaltres els seus secrets més preuats! Els infants acompanyaran als nostres científics en una aferrissada aventura per arribar fins al castell del mag.

Reacciona... Tenim química!

Espai Cultura / Escoles

Molècules, àtoms, reaccions? Tots aquest conceptes quedaran aclarits gràcies als experiments que l'alumnat farà com si foren autèntics científics.

Autòmats de Lego en acció!

Espai Cultura / Escoles

Els autòmats són màquines que imiten la figura i els moviments d’un ésser animat. En aquest taller els alumnes aprendran quines peces fan funcionar els autòmats (lleves, bieles, etc.) i com poden interactuar amb ells fent les seves pròpies creacions a partir de peces de Lego i un model de fusta.

Capes de la terra i tectònica de plaques

Espai Cultura / Escoles

L’activitat proposa un experiment en grup sobre les capes de la Terra i com funcionen conceptes com la densitat o els diferents tipus de processos que es produeixen als límits de plaques, tot recopilant informació a través del web, establint una xarxa de valors informatius per incentivar a buscar fonts fiables d'informació.

Coneixent els jardinets de la Caixa

Espai Cultura / Escoles

L'activitat consisteix en una gimcana pel jardí. Els alumnes buscaran els noms científics d’arbres o plantes concretes, les escultures al jardí, comptaran quantes butaques té l’amfiteatre, dibuixaran un arbre i apuntaran les seves característiques, donaran especial èmfasi en els senyals indicatius del jardí... D'aquesta manera, els alumnes, a part de poder conèixer millor un espai on normalment passen moltes tardes, també seran conscients de la importància que té cuidar aquest espai.

Construccions mecàniques amb Lego

Espai Cultura / Escoles

A qui s’adreça: Alumnes de cicle inicial i mitjà d’educació primària.   Descripció: Aquesta activitat és la versió inicial del taller «Lego: màquines simples i motoritzades». Dóna les eines per descobrir com funciona el món real des de les visions més senzilles. La dinàmica del taller es basa en la [...] Continua llegint

Cinemàgic: viu la teva aventura

Espai Cultura / Escoles

Anem a fer cinema! Rodarem una sèrie de curtmetratges seguint els «storyboards» i al llarg de la sessió aprendrem el llenguatge cinematogràfic i els trucs de la planificació en el cinema.

Cúpules de Leonardo

Espai Cultura / Escoles

Leonardome és un recurs lúdic educatiu que permet construir estructures ideades per Leonardo Da Vinci: a partir de diferents patrons geomètrics —presents al Codex Atlanticus— podem aixecar «cúpules autosostenibles»: els seus elements no necessiten cap element d’unió fixa. A partir de peces de fusta, els alumnes podran construir cúpules basant-se en l’acoblament tridimensional d’elements que es donen suport els uns als altres. Aquestes cúpules, juntament amb el pont de Leonardo, permetran treballar conceptes relacionats amb la geometria, la tecnologia, l’art i la història, sempre des de la col·laboració i el treball en equip.

Construeix les teves vinyetes de còmic

Espai Cultura / Escoles

En aquest taller els alumnes tindran l’oportunitat de conèixer el món del còmic d’una manera detallada: què són les vinyetes, els diferents plans, les expressions, els símbols, etc.

Construint la nostra realitat virtual

Espai Cultura / Escoles

Un innovador taller d’introducció a la realitat virtual immersiva: gràcies a uns visors de realitat virtual i uns telèfons intel·ligents, els alumnes podran submergir-se en aquest tipus de tecnologia immersiva i provaran diferents aplicacions per crear els seus propis mons immersius de realitat virtual i fotografia esfèrica 360º.