Salta al contingut

Imatges per al record La Gran Guerra en postals (1914-1918)

Activitat organitzada per:

Descarrega
més informació

L'any 2014 es van iniciar els actes commemoratius que, arreu del món, van evocar l'inici del centenari -el 28 de juliol de 1914- de la més mortífera de les conflagracions: la Gran Guerra o Primera Guerra Mundial (1914-1918), un conflicte bèl·lic d'abast planetari en què van intervenir uns 70 milions de combatents i que va causar prop de 9 milions de víctimes.

Aquest conflicte bèl·lic afectà la majoria de continents i transformà geopolíticament nombrosos territoris arreu del món. En aquest context, sorgiren noves i potents companyies de notícies, d'informació i propaganda i l'edició de sèries de postals -sempre amb imatges censurades- es convertí en una gran eina propagandística. L'exhibició mostra aspectes de la Gran Guerra en diferents camps d'operacions, amb la finalitat d'evocar d'una manera ben gràfica el conflicte. Les postals són el paradigma de l'ús de la imatge per part de tots els bàndols implicats en la Gran Guerra.

L'exposició "Imatges per al record. La Gran Guerra en postals (1914-1918)", mostra reproduccions de postals de la Primera Guerra. Junt amb d'altres documents i textos explicatius permeten elaborar el fil conductor per a reflexionar sobre l'absurditat de la guerra i sobre les seves tràgiques conseqüències.

La informació sobre el material, les necessitats tècniques i el cost d'aquesta exposició la trobareu al Catàleg d'exposicions itinerants.

Si esteu interessat en acollir aquesta exposició podeu posar-vos en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@fundaciosabadell.cat o el telèfon 93 725 95 22.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *