Salta al contingut

Contes infantils de la guerra

Activitat organitzada per:

Descarrega
més informació

Contes infantils de la guerra ens explica la producció editorial infantil duta a terme durant la Guerra Civil Espanyola, posant l'accent en el bàndol republicà. Partint de la col·lecció privada de Freixes-Garriga, l'exposició ens mostra com els contes infantils van passar a formar part de l'engranatge propagandístic del moment. Del Comissariat de Propaganda a l'Editorial Estrella, d'El més petit de tots a les adaptacions de contes clàssics com El gato con botas els contes infantils es van convertir en una arma singular per ensenyar als més petits el món dual de bons i dolents que, en certa manera, s'estava enfrontant de forma fraticida al camp de batalla.

Comissariada per Sergi Freixes i Jordi Garriga, l'exposició és un viatge que s'atura per mostrar-nos amb detall diferents episodis, i s'estructura en els àmbits següents: context històric, finalitat ideològica i propagandística, exemples de contes clàssics adaptats, el Ministerio de Instrucción Pública, el Comissariat de Propaganda de la Generalitat de Catalunya i la Biblioteca Infantívola, Autors destacats i il·lustradors destacats i, finalment, literatura infantil del bàndol franquista de la guerra i la posguerra.

La informació sobre el material, les necessitats tècniques i el cost d'aquesta exposició la trobareu al Catàleg d'exposicions itinerants.

Si esteu interessat en acollir aquesta exposició podeu posar-vos en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@fundaciosabadell.cat o el telèfon 93 725 95 22.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *